Dacă te-ai gândit să ce alimente ar trebui să ții în frigider pentru prospețimea acestora, iată cele 10 produse alimentare care au nevoie de temperaturi reci!
1.Fructele uscate
Fructele uscate nu se strică la fel de repede ca cele proaspete, totuși, dacă acestea sunt ținute la loc rece, ai putea menține fructele uscate până la 6 luni.
2.Salsa
Iubitorii de salsa au nevoie să cunoască ingredientul ma bine. Dacă borcanul cu salsa este deschis, potrivit este să fie consumat în maxim două săptămâni, în caz contrar, acesta nu va mai fi la fel de bun.
3.Merele
Cui nu îi plac merele ? Încă rămas unul dintre cele mai cumpărate fructe, mărul te ține departe de doctor, așa cum și tu trebuie să îl ferești de coșulețele de fructe de pe masă. Este unul dintre fructele pentru care frigiderul este esențial.
4.Ghimbirul proaspăt
Ghimbirul proaspăt este comestibil în primele 3 săptămâni, mai ales dacă acesta este înfășurat în hârtie și pus în compartimentul mic al frigiderului.
5.Tortile
Probabil bucătăria mexicană este destul de cunoscută în România, așa că sigur te interesează! Odată ce rupi sigiliul unei pungi cu burrito sau al unui ambalaj pentru taco, este nevoie să îl amplasezi într-un loc cât mai răcoros.
6.Ketchup
Un alt aliment folosit pentru preparatele ușoare sau pentru fast-food este kethcup-ul. Având un conținut ridicat de acizi, acesta respinge bacteriile, totuși, temperaturile reci ajută la menținerea aromei și până la 6 luni.
7.Avocado
De ceva timp, avocado se consumă în bucătăriile românilor în cantități mari. Mulți oameni se gândesc să-și lase avocado la frigider doar dacă este tăiat pe jumate, ei bine, și el are nevoie de temperaturi ridicate pentru a-și menține savoarea.
8.Nucile
Gustul de nuci proaspete este inconfundabil, dacă nucile sunt lăsate afară la temperatura camerei, uleiurile vor deveni râncezite mai repede. Dacă te gândești să le ții la frigider, ele pot rămâne proaspete până la un an.
9.Uleiul de măsline
Uleiul de măsline se poate înrăutăți mult mai repede atunci cand este expus la oxigen, lumină sau căldură.
Dacă alimentul este păstrat la loc rece poate ajuta la prelungirea termenului de valabilitate al acestuia.
Ultimul aliment foarte pretențios când vine vorba despre temperatură este vinul roșu.
Conform unei rubrici „Întreabă-l pe Dr. Vinny”, așezarea unui vin roșu lângă pizza rămasă este o problemă.
„Cred că majoritatea vinurilor roșii se beau prea calde (și că majoritatea vinurilor albe sunt servite prea reci). Personal îmi place roșurile mele cu o ușoară răceală pe ele… echivalentul a aproximativ 30 de minute în frigider.”