Avocat: Șoferul care a ucis-o pe Gabriela, fata de 13 ani din Târgoviște, pe o trecere de pietoni, circula cu 125 km/oră. Familia victimei cere despăgubiri de 1 milion de euro- DOCUMENT

Avocat: Șoferul care a ucis-o pe Gabriela, fata de 13 ani din Târgoviște, pe o trecere de pietoni, circula cu 125 km/oră. Familia victimei cere despăgubiri de 1 milion de euro- DOCUMENT
Sursa foto: captură video - TargovisteNews.ro
Publicat: 08/08/2022, 11:43
Actualizat: 08/08/2022, 16:38

Șoferul care a ucis-o pe Gabriela, fata de 13 ani din Târgoviște, pe o trecere de pietoni, circula cu 125 km/oră, arată raportul din ancheta morții tinerei, citat de avocatul Adrian Cuculis.

„Șoferul din Târgoviște care a ucis fata de 13 ani și în urma căreia familia a pornit un real război de stradă cu poliția conducea cu 125 Km/H în localitate, înainte de ajunge la trecerea de pietoni unde a lovit-o și ucis-o pe fetiță”, a transmis avocatul.

În prezent, bărbatul este arestat la domiciliu.

„El cere strămutarea cauzei la un alt parchet, cerere ce urmează a fi soluționată de către Parchetul ICCJ. Familia a ridicat pretenții financiare la peste un milion de euro”, a conchis Cuculis.

Avocat: Șoferul care a ucis-o pe Gabriela, fata de 13 ani din Târgoviște, pe o trecere de pietoni, circula cu 125 km/oră / Familia victimei cere despăgubiri de 1 milion de euro- DOCUMENT
Avocat: Șoferul care a ucis-o pe Gabriela, fata de 13 ani din Târgoviște, pe o trecere de pietoni, circula cu 125 km/oră / Familia victimei cere despăgubiri de 1 milion de euro- DOCUMENT

Mama şi bunica fetei de 13 ani, reţinute pentru ultraj

Mama şi bunica fetei de 13 ani, ucisă de un șofer pe o trecere de pietoni din Târgovişte, în urmă cu o lună, au fost reţinute pentru ultraj, vineri, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că în acelaşi dosar au mai fost reţinuţi, tot pentru ultraj, şi alți membri ai familiei, fiind vorba de trei bărbaţi.

Faptele care au stat la baza acuzațiilor de ultraj

În ziua înmormântării fetei, participanţii la cortegiul funerar s-au luat la bătaie cu poliţiştii prezenţi la faţa locului, cauza fiind traseul pe care cortegiul trebuia să îl urmeze. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj.

PCA Ploieşti a preluat ancheta în acest caz şi toate dosarele deschise pe această speţă, respectiv pe cel privind accidentul în sine, cât şi dosarul de ultraj şi pe cel de purtare abuzivă.

„Având în vedere manifestările desfăşurate în contextul cortegiului funerar, organizat pentru victima unui accident rutier, produs la data de 7 iulie a.c., în municipiul Târgovişte şi soldat cu decesul unei minore, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat să comunice următoarele: în acest context, având în vedere numărul mare de participanţi, precum şi nemulţumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi ar fi lovit cu pumnii şi picioarele cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa”, precizau, la acel moment, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmboviţa.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţa că a trimis o echipă de anchetă la Târgovişte, după ce participanţii la o înmormântare au agresat cinci poliţişti.

„Imaginile nu arată deloc bine. În consecinţă, am trimis o echipă mixtă atât de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, cât şi de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (…) să realizeze o anchetă. Sunt acolo de ieri, i-am rugat să verifice cum au planificat această acţiune, cum au organizat şi cum au condus misiunea de ieri. Imediat cum vom avea rezultatul anchetei, vom lua măsuri, dacă se vor impune, (…) şi le cer şi colegilor mei ca din lecţiile învăţate să transmitem ca pe viitor să nu se mai întâmple”, a spus, atunci, ministrul Bode.

El a precizat că a decis trimiterea unei echipe de anchetă, deoarece situaţia „a arătat rău” şi urmează să se stabilească dacă a fost subdimensionată echipa de menţinere a ordinii publice de acolo.

Şoferul care a produs accidentul este arestat la domiciliu, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Vă recomandăm și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
"Eu sunt cel pe care îl căutaţi!" Autorul masacrului din Germania s-a predat. Atacul cu...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Cutremur în politică. Gabriela Firea se răzbună: Nimic nu e pierdut
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Gestul impresionant al lui Ed Sheeran pentru Chris Hemsworth în timpul concertului de la București
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Suntem cu un pas mai aproape de implanturile care să trateze epilepsia