Situația este dramatică pe Dunăre, în zona Corabia, din județul Olt. Aici, cât vezi cu ochii s-au format insule de nisip, iar, în portul turistic, apa a dispărut pur și simplu și bărcile au rămas suspendate în nămol.
Nu mai este fir de apă în portul turistic. Bărcile stau de câteva săptămâni blocate în nămol. Pescarii spun că peste tot unde vezi cu ochii sunt numai insule de nisip.
Debitul Dunării a fost vineri de 1.780 de metri cubi pe secundă, mult sub jumătate față de media anuală, care este de 4.300 de metri cubi pe secundă.
Portrivit Institului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) în intervalul 18 – 19 august a fost staționar, având valoarea de 1750 m3/s, sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s). În aval de Porţile de Fier debitele au fost relativ staționare pe sectorul Gruia – Corabia și în scădere pe sectorul Tr. Măgurele – Tulcea.
În ceea ce privește râurile, debitele au în general în scădere, exceptând râurile din bazinele: Jiu, Olt, Argeş, Ialomița, cursurile mijlocii şi inferioare ale Siretului şi Prutului şi râurile din Dobrogea unde au fost staționare. Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-80% din normalele lunare, mai mari (peste mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinul Lăpuș, pe cursurile superioare ale râurilor Tur, Suceava, Moldova şi mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe: Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Rm. Sărat și pe unii afluenți ai Bârladului, ai Oltului mijlociu și inferior și ai Argeșului superior. Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE, potrivit sursei citate.
Prognoza hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 20 – august ora 07.00 – 21 august, ora 07.00, în ceea ce privește Dunărea, debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi staționar (1750 m3/s). În aval de Porțile de Fier debitele vor fi în scădere la Gruia şi pe sectorul Tr. Măgurele – Tulcea şi relativ staţionare pe sectorul Calafat – Corabia.
La capitolul râuri, debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, bazinul mijlociu și inferior al Oltului și pe cele din Dobrogea, unde vor fi staționare, iar pe cursul mijlociu și inferior al Siretului și cursul inferior al Mureșului vor fi în creștere prin propagare. Sunt posibile ușoare creșteri de debite, pe unele râuri mici din zonele montane, în special din sud – estul, estul și vestul țării datorită averselor, slab cantitativ, prognozate. Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.