Un român în vârstă de 23 de ani, riscă opt luni de închisoare și o amendă de 1.200 de euro pentru o tentativă de furt dintr-o dubă din nord-vestul Belgiei. Bărbatul a fost prins în flagrant, dar scuza a fost una aberantă. Românul a pretins că a intrat înăuntru pentru că voia să doarmă în mașină!
Întâmplarea s-a petrecut în urmă cu aproximativ două luni, iar inculpatul este M.D., electrician în Kortrijk, Belgia.
În ziua evenimentelor, locuitorii din zonă au fost alertați de zgomotul de sticlă spartă.
„Polițiștii au ajuns la fața locului și l-au găsit pe inculpat în spațiul de marfă al dubei. Avea tot felul de unelte și un cuțit la el. Lângă furgonetă se afla și o bicicletă electrică care fusese furată”, a declarat procurorul.
În fața instanței, românul a negat faptele: „Nu știu nimic despre bicicletă. După serviciu, am mers să beau ceva. Am spart duba din cauză că eram beat și am vrut să dorm în ea, nu aveam intenția de a fura nimic”. Verdictul în acest caz va fi pronunțat pe 13 septembrie.
Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă opt luni de închisoare și o amendă de 1.200 de euro, potrivit ȘtiriDiaspora.ro.
România a dat marea lovitură în Europa.
România a ajuns lider absolut la furat banii, ultimul raport al instituțiilor europene, din 2019, ne face de râs practic.
Am ajuns spaima instituțiilor în ultimii ani. România a ajuns într-un nou top al rușinii din Uniunea Europeană.
Ultimul raport al celor de la OLAF plasează România într-o postură deloc de invidiat.
Țara noastră a fraudat cele mai multe fonduri europene din agricultură. Doar în ultimii cinci ani vorbim de peste 60 de milioane de euro.
Conform aceluiași raport, România a ocupat primul loc la fradudarea fondurilor din agricultură și în anul 2018, cu o creștere a spețelor de fraudă față de anul 2017.
Topul fraudelor condus de România este continuat de Polonia, Ungaria și Italia, iar în topul sumelor fraudate Polonia este urmată de România, Franța și Bulgaria.
În domeniul dezvoltare rurală, România a raportat 250 de fraude în perioada 2014-2018 și 2219 nereguli care nu sunt considerate fraude, clasându-se pe primul loc în Uniunea Europeană la ambele capitole.