Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5, susține că îi sunt încălcate drepturile de către președintele Curții de Apel București, care nu a trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție recursul în casație pe care l-a formulat în urmă cu 85 de zile. În acest sens, Piedone a depus o sesizare la Cutea de Apel.
Recursul în casație este o cale extraordinară de atac care este analizată la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Fostul primar al Sectorului 5 menționează că documentele depuse legal, conform procedurilor nu au ajuns încă la ÎCCJ. De asemenea, în cererea de recurs în casație se află și o solicitare de suspendare a pedepsei. Din cauza faptului că documentele au fost blocate de președintele Curții de Apel și nu au fost transmise mai departe, conform procedurii, această solicitare nu poate fi judecată.
Piedone solicită explicații de la conducerea Curții de Apel București deoarece consideră că este prejudiciat în drepturile sale procesuale.
Dosarul de condamnare a lui Cristian Popescu-Piedone
Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat pe 12 mai la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv.
Deși inițial la Tribunalul București a primit o pedeapsă de 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare, judecătorii au admis apelul făcut de primarul Sectorului 5 și au diminuat pedeapsa la 4 ani cu executare. Este important de știut faptul că în timpul procesului, judecătorii de la CAB au eliminat forma care agrava condamnarea și anume infracţiunea de abuz în serviciu.
În același dosar au fost condamnați și patronii clubului Colectiv: Paul Gancea la 6 ani şi 4 luni de închisoare, Costin Mincu la 8 ani de închisoare și Alin George Anastasescu la 11 ani şi 8 luni de închisoare.