Situație îngrijorătoare pentru patru fete cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani. Acestea au fost date dispărute după ce au plecat din Centrul de zi, Casa Depora din Giarmata, județul Timiș. Fetele nu s-au mai întors de pe data de 3 septembrie.
Cazul a fost preluat de ofițerii de poliției ai Serviciului de Investigații Criminale, care efectuează verificări în detaliu referitor la depistarea fetelor dispărute.
Sâmbătă, în data de 3 septembrie, în jurul orei 17:00, Corina-Doina Kraubvogel și Geanina Orgin, în vârstă de 17 ani, iar Ana-Maria Frank și Andreea Vasiliu, în vârsta de 16 ani, au plecat de la Centrul de zi-Casa Debora din Giarmata, iar până în prezent nu au mai revenit.
Ana-Maria Frank are înălțimea 1,65 metri, 45 de kilograme, păr brunet cu nuanțe de roz, ondulat, lung, ochi căprui. În momentul dispariției purta pantaloni negri, hanorac roșu și încălțăminte sport.
Corina-Doina Kraubvogel are 1,65 metri, 50 kg, păr blond cu nuanțe de roz, drept, lung, ochi verzi. Purta blugi negri, hanorac verde, încălțăminte sport.
Andreea Vasiliu are 1,55 metri, 65-70 kg, păr șaten, ochi căprui și probleme locomotorii. Era îmbrăcată cu pantaloni negri, hanorac negru, adidași albi.
Eleonora Geanina Orgin are 1,60 metri, 50 kg, ochi căprui, păr șaten. Purta blugi negri, hanorac verde, adidași negri.
Oricine poate oferi detalii cu privire la fetele dispărute este rugat să apeleze Serviciul de Urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.
Potrivit descrierii de pe site-ul centrului social, „Casa Debora oferă un refugiu unic pentru victimele minore ale abuzului sever, inclusiv ale traficului de persoane. Înființat în anul 2002, Centrul Rezidențial Casa Debora este format în prezent din două unități de tip familial, fiecare dintre acestea fiind deservită de un cuplu creștin instruit și echipat pentru a funcționa ca părinți sociali pentru circa zece fete care au nevoie de protecție. Viața la Casa Debora oferă asistență integrată, asigurată de o echipă de specialiști, pentru a răspunde nevoilor individuale ale fiecărei fete. Casele noastre, în care peste 150 de fete au găsit un adăpost de la început până în prezent, sunt menite să fie un spațiu al vindecării și al speranței”.