Cei doi pacienți din Brăila infectați cu virusul West Nile au decedat. Este vorba despre un bătrân în vârstă de 71 de ani din localitatea Gropeni, și o femeie în vârstă de 86 de ani, din Brăila.
Pacientul din localitatea Gropeni, în vârstă de 71 de ani, a fost internat în spital în data de 29 august, iar femeia în vârstă de 86 de ani, a fost internată în spital în data de 30 august.
Ambii pacienţi fuseseră transferaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, cu o formă agresivă a bolii.
În urma încercărilor medicilor, din nefericire, cei doi pacienți au murit.
„Sunt primele două cazuri de meningită cu virusul West Nile confirmate pe raza judeţului nostru în perioada de supraveghere iunie 2022 până în prezent. Imediat ce instituţia Prefectului Judeţul Brăila a fost informată cu privire la aceste două cazuri, am transmis o informare rapidă către toate UAT-urile de pe raza judeţului, odată cu setul de măsuri aplicabile în astfel de cazuri. Am discutat cu autorităţile publice locale despre situaţia înregistrată şi am primit asigurări că se vor aplica măsurile ce se impun. Imediat după informare, Primăria Municipiului Brăila a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii acestui virus, urmând să demareze rapid acţiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor. De asemenea, am convocat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea aprobării planului de măsuri privind combaterea răspândirii acestui virus”, a declarat prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei, potrivit ProTv.ro.
Majoritatea persoanelor infectate cu West Nile nu dezvoltă simptome, fie se confruntă doar cu febră și dureri de cap.
Cu toate acestea, unele persoane dezvoltă o boală care poate pune viața în pericol, boală care include inflamația la nivelul măduvei spinării sau al creierului.
Virusul West Nile se răspândește la oameni și animale de la mușcăturile de tânțari infectați. Țânțarii se infectează și poartă virusul după ce au mușcat păsări infectate.
Totuși, un om nu se poate infecta în urma contactului ocazional cu o persoană sau cu un animal infectat
Majoritatea infecțiilor cu virusul West Nile apar pe durata anotimpului cald, atunci când țânțarii sunt activi.