Gândul vă propune și astăzi un nou test care vă va pune la încercare inteligența. Dacă te concentrezi suficient, sigur poți găsi rezolvarea corectă foarte repede!
REZOLVARE:
Răspuns corect (D) – pentru că celelalte trei sunt, de fapt, aceeași figură geometrică rotită în 3 diferite moduri. Iar D) este diferită pentru că nu e rotită, ci întoarsă „în oglindă”.
Matematica le-a cam dat bătăi de cap unora dintre cei care s-au prezentat la proba de la examenul de bacalaureat. De exemplu, între subiecte a fost un exercițiul-capcană la care mulți elevi au greșit: „Un produs costă 90 de lei. Care e prețul după o scumpire de 10%?”.
Este vorba despre exercițiul numărul 4 de la subiectul I (de la profilul Tehnologic), exercițiu notat cu 5 puncte.
Elevii care au dat proba la matematică, la Evaluarea Națională, au avut de răspuns la întrebarea: „Opusul numărului 5 este: -5, -1/5, 1/5 sau 5?”. Mulți elevi au greșit la această problemă.
Este vorba despre exercițiul 3 de la subiectul 1, al cărui răspuns valorează 5 puncte.
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.
Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.
Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.