Piața muncii din România este una foarte variantă, dar un domeniu atrage cel mai mult atenția asupra sa, iar interesul este direct proporțional cu nivelul salarial propus. Cine nu vrea să se angajeze pe aproape 2.000 de euro?! Ei bine, se poate și asta în IT, acolo unde există lefuri și de 9.200 de lei pe lună!
Iar acești bani nu sunt oferiți pentru un post de conducere, ci un „simplu” inginer software poate încasa lunar un salariu de 9200 de lei.
Ce-i drept, în IT concurența e foarte mare și numai aspiranții supercalificați pun mâna pe un job atât de bine plătit. Dar ideea care trebuie extrasă din statistica celor de la undelucram.ro este aceea că și în România se poate câștiga bine, dacă există pregătire temeinică și dorință de muncă într-unul dintre cele mai căutate domenii.
Revenind la statistica platformei de HR undelucram.ro, merită detaliat subiectul. Job-urile din IT sunt cele mai căutate, dar și aici există diferențe salariale, în funcție de cerințe. De exemplu, cele mai căutate posturi din domeniul IT în România sunt cele de dezvoltator interfețe, inginer software, specialist în securitate cibernetică, analist Big Data și specialist în asigurarea calității.
Pe categorii, în IT avem următoarele salarii medii nete puse la bătaie pentru cele mai căutate cinci posturi:
Toate informațiile legate de salariile din aceste subdomenii din IT sunt obținute cu ajutorul Salary Report, un instrument destinat specialiștilor din HR lansat de platforma undelucram.ro.
Pe de altă parte, în plină criză la nivel european, în România se fac, totuși, angajări cu salarii mai mult decât atractive, începând cu 6000 de lei/lună. Și asta nu-i tot: interviul de angajare îl poți da de acasă, în deplin confort al propriei locuințe!
Ce-i drept, aceste job-uri necesită o pregătire de specialitate, căci angajatorul este unul de „top”, ca să spunem așa!
Este vorba de Camera Consultanților Fiscali, care în data de 5 noiembrie a.c. organizează examenul de atribuire a calităţii de consultant fiscal și/ sau de consultant fiscal asistent. Deocamdată, nu se știe cât va dura examinarea online, dar candidații au fost informați că vor primi din partea Comisiei de examen toate informațiile necesare cu cel puţin trei zile înainte de data examenului. Pentru participarea la examen sunt necesare studii de specialitate și experienţă în domeniu, prevăzute în art. 5 alin. (1) – pentru consultant fiscal, şi la art. 6 alin. (1) – pentru consultant fiscal asistent, din Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, aprobat prin Hotărârea Consiliului superior al Camerei Consultanţilor Fiscali nr. 11/2020, cu modificările şi completările ulterioare.