Mario Nicolae, fostul manager al echipei de fotbal Dinamo, a detaliat traiul și modul de viață din Danemarca, cu ocazia meciului pe care FCSB îl va disputa joi cu Silkeborg în Conference League.
Acum, Mario este conducător al gruprii Vejle BK din liga a doua daneză, iar acesta susține că inflația și efectele războiului s-au văzut peste tot, dar mai ales la prețul energiei electrice pe care trebuie să îl suporte popoulația.
De asemenea, acesta a mai precizat că, odată cu inflația, mai mulți oameni importanți au vorbit despre faptul că nici măcar să te speli nu mai este ieftin.
„Oamenii importanți ai urbei vorbesc despre faptul că un duș fierbinte a ajuns să coste prea mult, în jur de 5 euro”, a spus Nicolae.
Totodată, în Danemarca salariile nete pornesc de la 1.500 de euro.
”Slavă Bunului Dumnezeu că m-a adus într-un campionat destul de puternic, sunt respectat și îndrăgit de niște oameni cum n-o să fiu niciodată în România”, a mai spus Nicolae.
Când vine vorba despre consumul lunar de energie al fiecărui consumator, multe persoane doresc să evite un cost mare la factura electrica. potrivit Gps.ro.
1. Sisteme de încalzire a casei – radiatoarele, convectoarele electrice, aerotermele și alte asemenea dispozitive sunt adesea cele mai mari consumatoare de electricitate. Acestea pot atinge un nivel de consum de aproximativ 31% din totalul consumului electric dintr-o locuință.
2.Boilerele – boilerele cu un consum de energie electrică estimat până la 13.6% din totalul de curent consumat într-o locuință, boilerele și alte sisteme de încălzire a apei trebuie avute în vedere.
Un boiler electric de 80 L consumă, în medie, 1,8 kW pe oră. Deci, dacă ai folosi boilerul 3 ore pe zi, ai avea un consum zilnic de 5,1 kW.
3. Frigiderele – frigiderele sunt indispensabile pentru orice casa, apartament, chiar si birou. Aceste electrocasnice trebuie sa fie in functiune constant, ceea ce inseamna consum continuu de energie electrica.
Dacă ai un frigider din clasa energetică A, acesta are un consum mediu de aproximativ 0,00375 kW pe oră. Deci, un frigider de genul ar consuma aproximativ 27kWh pe an.