Ministerul Economiei trebuie să se implice în activitățile legate de economia circulară deoarece răspunde de activitatea tuturor companiilor din România. Declarația îi aparține lui Geanin Șerban, președinte Asociația OIREP Ambalaje și a fost făcută în cadrul ediției speciale “Un’. Doi. Trei. Gândul Green”. “În toată această activitate de colectare – reciclare, dacă vorbim de faptul că noi, organizațiile care implementăm răspunderea extinsă a producătorului, avem în spate câteva zeci de mii de entități care importă sau produc produse ambalate, este evident că o parte din responsabilități și ar trebui inclusiv o parte a dialogului nostru să se îndrepte și către Ministerul Economiei. De multe ori, în actele, în documentele legislative sunt menționate împreună cele două ministere și da, noi credem că Ministerul Economiei trebuie să se implice din ce în ce mai mult în această economie circulară pentru că el răspunde de ceea ce se întâmplă practic cu operatorii economici care își desfășoară activitatea în România”, a declarat Geanin Șerban.
Asociația OIREP Ambalaje, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a derulat campania Un’ Doi Trei, care și-a propus să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri. Mai mult, campania a urmărit să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.
Un’ Doi Trei este o campanie inițiată de Asociația OIREP Ambalaje – prin Clean Recycle, Eco-Rom Ambalaje, Ecologic 3R Ambalaje, Eco Synergy, Financiar Recycling, GreenPoint Management și Green Resources Management – în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.