Datorită acoperirii naționale cu 4G și a ofertei accesibile tuturor utilizatorilor de servicii mobile din mediul urban și rural, DIGI rămâne lider în topul portabilității, anunță cel mai mare jucător de pe piața telecomunicațiilor din România.
În primele nouă luni ale anului 2022, 555.700 de numere mobile și fixe au fost portate în rețeaua Digi. Dintre acestea, peste 193.100 de numere au fost atrase în al treilea trimestru.
Potrivit statisticilor comunicate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și prelucrate de companie, Digi își menține, de 14 ani, poziția de lider în rândul operatorilor de telecomunicații, în ceea ce privește portabilitatea mobilă și fixă, depășind 3,8 milioane de numere portate la finalul lunii septembrie.
În ultimul trimestru, dintre cele peste 193.100 de numere adăugate în portofoliu, prin portare, peste 187.000 au fost înregistrate în rețeaua de telefonie mobilă, iar mai mult de 5.800 de numere în rețeaua fixă. Astfel, datele indică o creștere de 35% a numărului de utilizatori atrași în rețeaua Digi la nivel general și de 36% pe segmentul mobil, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021 (iulie-septembrie). Media lunară în ceea ce privește portarea în rețeaua mobilă, aferentă celui de-al treilea trimestru, a fost de peste 62.400.
Pachetul complet de beneficii oferite la abonamente, respectiv traficul de internet și minutele naționale nelimitate, tarifele accesibile în roaming, SMS-urile nelimitate în rețeaua proprie, precum și telefoanele la prețuri avantajoase sunt doar câteva dintre motivele pentru care zeci de mii de români aleg lunar să își porteze numerele în rețeaua Digi RCS-RDS.
În același timp, calitatea serviciilor, precum și menținerea numărului de telefon la schimbarea operatorului, se numără printre atuurile serviciului de portabilitate. Prin intermediul site-ului digi.ro, utilizatorii pot completa formularul, simplu și rapid, iar în doar 3 zile lucrătoare numărul de telefon va fi activ în rețeaua Digi Mobil.