Prima pagină » Actualitate » Polițiștii locali din Bacău cer spor pentru că fac „febră musculară” la degete din cauza tastaturii și pentru că stau prea mult pe scaun

Polițiștii locali din Bacău cer spor pentru că fac „febră musculară” la degete din cauza tastaturii și pentru că stau prea mult pe scaun

Polițiștii locali din Bacău cer spor pentru că fac „febră musculară” la degete din cauza tastaturii și pentru că stau prea mult pe scaun

Polițiștii locali din Bacău cer primăriei orașului să aprobe acordarea unui spor pentru că fac „febră musculară” la degete din cauza tastaturii și pentru că stau prea mult pe scaun. Solicitarea lor este însoțită și de un raport al DSP care atestă că agenții își desfășoară activitatea în condiții vătămătoare de muncă.

Conform documentelor semnate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), șoferii din cadrul Poliției Locale sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare”. Ei ar fi și supuși riscului de îmbolnăvire „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”. 

Sursa foto: Ziarul de Bacău

Sursa foto: Ziarul de Bacău

Febră musculară de la tastat la calculator

Conform sursei citate, polițiștii locali sunt expuși mai multor riscuri de îmbolnăvire. DSP Bacău afirmă că aceștia prezintă un „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC”. Mai exact, fac febră musculară de la tastat la calculator.

Totodată, angajații Poliției Locale pot fi afectați de poziția șezut, pe care, se pare, o practică prea des, scrie presa locală din Bacău.

Sursa foto: Ziarul de Bacău

Sursa foto: Ziarul de Bacău

Publicația din Bacău a solicitat un punct de vedere de la DSP Bacău. Directoarea Mihaela Arim a precizat că nu poate răspunde de corectitudinea observațiilor din buletine, însă va atrage atenția ca documentele sa fie reverificate.

„Responsabilitatea aparține medicului care a întocmit actele și echipei dumnealui. Voi vorbi cu cei implicați să verifice din nou aceste documente să vedem dacă nu s-a comis vreo greșeală. Știți, cine muncește mai și greșește”, a declarat aceasta pentru sursa citată.

Vă recomandăm să citiți și:

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și