Fiica lui Mircea Geoană, Ana Geoană, care este Health Coach & Integrative Nutritionist în Los Angeles, SUA, a fost invitata emisiunii „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”. Ea a povestit cum a început o afacere de succes în Statele Unite ale Americii.
„Mi-am făcut un Instagram și am început să postez informații despre nutriție, să postez despre chestii mici pe care le poți face pentru a avea o viață sănătoasă. De acolo, am început să am răspunsuri foarte bune. Am intervievat persoane publice și mai puțin cunoscute care au o balanță în viața lor de sănătate, distracție și carieră. A crescut platforma destul de organic. Eu am început platforma în timpul certificării mele, iar când am terminat certificarea, am zis că pot să fac chiar un business din asta”, a povestit Ana Geoană, la emisiunea Andreei Perminova.
„Suportul psihologic este foarte important, parte din proces. Cred că eu îi ajut pe clienții mei să nu se învinovățească, când greșesc. Am văzut zeci de diete, care promiteau rezultate miraculoase.
Procesul în care vrei să ajungi, să te simți bine, psihicul este cel mai important component. Dacă ne pedepsim pentru slăbiciunile noastre, materializate chiar și printr-un tort, s-ar putea să slăbim, dar slăbim și psihic.
Trebuie să ne întărim psihic, să vedem partea plină a paharului, fără să ne chinuim.
Din păcate, nu este de ajuns să facem mișcare și să mâncăm sănătos. Dacă ești într-o relație toxică nu vei fi fericit. Mentalitatea pozitivă joacă un rol, cariera.
E foarte important să avem scopuri, pasiuni în viață, toate aceste lucruri sunt componente ale unui trai sănătos, nu doar nutriția și sportul, deși sunt cele mai faimoase.
Orice persoană trebuie să facă mișcare. Știu că atunci când spui sport, ți se construiește în minte un scenariu imposibil. Să te trezești cu o oră jumătate mai devreme de serviciu, să îți pui în mașină un schimb pentru birou. Să mergi la sală și la birou.
În orice oraș mare, oriunde, acest scenariu este un coșmar. Majoritatea oamenilor, mai ales cei care lucrează 8 ore pe zi, se demoralizează și renunță. Dar să îți spun scenariul meu, care se numește „mișcare”, mai degrabă decât sport. Mersul cu rolele, plimbatul câinelui, exerciții ușoare acasă, am postat și câteva filme pe Instagram.
Am luat în calcul că putem face mișcare în modul cel mai simplu, în propria casă, fără instrumente sportive complicate. Dacă faci constant, aceste lucruri simple… Cât poți tu pe zi. 5 zile pe săptămână să faci, 7 zile să îți miști corpul. Să faci o plimbare.
Sport snacking: Dacă nu ai foarte mult timp, faci 15 minute acum și mai încolo, peste 4-5 ore, mai faci încă 10 minute. Ai adunat 30 minute de sport.
Vezi varianta integrală a podcastului „Înapoi în viitor”, din 28 octombrie 2022:
Vă recomandăm să citiți și: