Dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme în plus sau, pur și simplu, vrei să ai un stil de viață sănătos și să îți menții greutatea, dieta cu avocado este extrem de benefică. Mai mult decât atât, dacă vei alege să ții dieta cu avocado, vei observa că nu este o metodă strictă de slăbire. Poți consuma o varietate de alimente într-o multitudine de combinații.
Deși multă lume se ferește de avocado atunci când vrea să dea câteva kilograme jos, acesta conține 21 de grame de găsimi sănătoase.
În plus, avocado poate fi un remediu naturist pentru diferite afecțiuni. De exemplu, cu ajutorul conținutului de manoheptuloza, avocado poate regla insulina. De asemenea, acest fruct ține departe de bolile de inimă și ne îmbunătățește vederea. Asociația Americană de Optometrie sfătuiește populația să consume avocado cât mai des, întrucât conține luteină și zeaxatină, benefice pentru ochi. De asemenea, avocado reprezintă o alternativă pentru gripă și răceală. Datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive imunitatea din organism crește simțitor.
Fructul de avocado este o sursă importantă de vitaminele B6, B9, care normalizează nivelul de homocisteină, substanță care crește riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare. Fructul este bogat și în vitamina E, care previne accelerarea maladiei Alzheimer.
Fructul de avocado conține, de asemenea, cu 35% mai mult potasiu decât o banană, mineral care asigura bună funcționare a sistemului cardiovascular. De asemenea, în compoziția lui mai găsim minerale precum fier, calciu, fosfor, magneziu, grăsimi care cresc nivelul colesterolului bun și scad nivelul colesterolului rău, fibre insolubile care previn constipația și fibre solubile responsabile de senzația de sațietate.
Mic-dejun: o felie de pâine integrală sau graham și o jumătate de avocado
Gustare: un iaurt degresat
Prânz: piept de pui sau de curcan la grătar sau peste la grătar (de preferință somon) cu guacamole
Gustare: un fruct sau un iaurt dietetic sau o mâna de fructe oleaginoase
Cină: o salată de rucola cu roșii și mozarella
Alimentele permise în această dietă sunt: carnea slabă, peștele, brânzeturi și iaurturi cu conținut slab de grăsime, ouă fierte sau posate, pâine intermediară sau graham, cereale, legume și fructe.