Decorează-ți locuința cu ajutorul unui șemineu călduros pe stilul tău!

Decorează-ți locuința cu ajutorul unui șemineu călduros pe stilul tău!
Publicat: 04/11/2022, 10:32

Construcția, montajul și punerea în funcțiune în locuința ta, a unui șemineu călduros pe stilul tău sau termosemineu pe lemne perfect funcțional nu este o muncă chiar ușoară. Un astfel de proiect implică multă responsabilitate. Apelarea la profesioniști este absolut necesară pentru a evita riscul unei funcționări defectuoase cauzate de probleme care pot părea minore, dar care, cu timpul, pot pune în real pericol siguranța locuinței și a celor dragi.

Meșterii în șeminee de la Sibiu, specialiști în soluții de încălzire alternativă, ne recomandă să apelăm întotdeauna la profesioniști pentru construcția proiectului termic, dar și să ne alegem un model premium, capabil să îmbine funcționalitatea cu aspectul estetic atrăgător. Așadar, în rândurile următoare vom încerca să îți prezentăm o parte din cele mai importante aspecte pe care un specialist le aplică atunci când montează un șemineu care să livreze satisfacție, în condiții optime de funcționare, confort și mai ales, siguranță!

Pregătește locul pentru construcția șemineului
Înainte de a trece la construcția propriu-zisă a șemineului, trebuie să stabilești locul în care va fi montat acesta. Pentru instalarea șemineului va trebui să ții cont de dimensiunile focarului, grosimea materialelor necesare pentru izolare, modelul dorit, precum și alți parametri tehnici. De asemenea, înainte de a începe construcția șemineului, este necesară curățarea locului de amplasare și tratarea pereților cu amorsă specială.

Alege materiale de calitate
Un șemineu este trainic atunci când este construit cu materialele potrivite. Astfel, este esențial să acorzi o atenție semnificativă materialelor folosite, indiferent de tipul de șemineu – clasic, pe lemne sau semineu electric living. În plus, un material de foarte bună calitate nu doar că rezistă în timp, dar se remarcă și prin finisaje deosebite, care contribuie la designul final al șemineului din locuința ta.

Racordarea focarului la coșul de fum
După montajul focarului conform schițelor de amplasare, următorul pas constă în racordarea la un cos de fum ceramic, din cărămidă sau din inox. Această etapă este deosebit de importantă și trebuie realizată de către specialiști, folosind burlane de bună calitate, capabile să asigure o etanșeitate perfectă.

În cazul în care tubul de evacuare nu este montat corespunzător, pot exista scăpări de gaze care afectează nu doar funcționalitatea șemineului, ci și siguranța locuinței și a familiei. În plus, nu este de dorit să strici întreagă construcție după doar câțiva ani de funcționare pentru a înlocui sau repara coșul de evacuare.

Realizarea structurii de rezistență
În partea inferioară a focarului se pot utiliza plăci izolatoare pentru construcția soclului. Aceste plăci au o greutate redusă spre deosebire de cărămida plină și sunt ideale pentru această secțiune a focarului, mai ales că aici nu se produc temperaturi înalte. În schimb, în partea superioară a focarului se vor folosi materiale izolatoare sau refractare, special concepute pentru a rezista la căldura puternică generată de arderea combustibilului folosit. Pentru un plus de rezistență și siguranță, specialiștii lipesc plăcile izolatoare și umplu rosturile cu adeziv flexibil, conceput special pentru construcția șemineelor.

Finalizarea șemineului și ultimele detalii tehnice
În ultima etapă, cea de finalizare a construcției șemineului, este important să acorzi o atenție deosebită dimensionării grilelor. În acest sens, va trebui să iei în considerare doar dimensiunea interioară de evacuare a grilei, nu cea totală. Practic, din dimensiunea totală va trebui să mai scazi aproximativ 2-3 cm.

Așadar, pe lângă recomandările cu privire la montajul sistemelor termice alternative, este important să ții cont de indicațiile specialistului care se va ocupa de proiectul tău. Meșterii sibieni îți stau la dispoziție cu produse premium și servicii de montaj profesionale, pentru ca șemineul, soba sau coșul de fum al casei, să fie instalate în condiții ideale și în perfectă siguranță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
Liceul în care un singur elev a luat examenul de Bacalaureat 2024
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ce avere are Serghei Mizil: Fiul fostului demnitar a dezvăluit adevărul despre proveniența banilor săi...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Alianţa lui Viktor Orban şi-a ales preşedintele pentru noul grup din Parlamentul European. Cine preia...
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
S-a dat interzis pentru cei cu telefoane mobile. Toți românii trebuie să înțeleagă
Fără BAC la facultate. Lista universităților
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Cum învingeau oamenii căldura înainte de aerul condiționat? Foloseau ventilatoare de mână, mergeau la film...
×