De ce e importantă adopția crypto pentru criza climatică?

De ce e importantă adopția crypto pentru criza climatică?
Publicat: 04/11/2022, 18:21

O companie din Silicon Valley, susținută de miliardari precum Jeff Bezos și Bill Gates, a pornit într-o căutare în Groenlanda după minerale importante precum nichel sau cobalt, după ce gheața s-a topit în regiune. Se eastimează că în 20-30 de ani nu vor mai exista ghețari deloc în zona respectivă. Tot sudul Europei a fost în flăcări în ultimii ani, pădurile amazoniene au de suferit și multe locuri secătuiesc, rămânând fără apă. Crypto poate oferi beneficii din acest punct de vedere, deoarece sistemul reprezintă o schimbare nu doar financiară, ci general tehnică. Așadar, poate îmbunătăți atât nivelul de trai, cât și problemele pe care le avem acum cu schimbările climatice. Infrastructura din jurul zonei Crypto este destul de modernă încât să lupte împotriva crizei climatice de care avem parte în prezent.

Unde am ajuns cu criza climatică?

An după an ajungem la cifre și statistici fără precedent. Arcticul se topește în timp ce nivelurile oceanice și maritime cresc peste tot în lume, populații mari confruntându-se cu lipsa apei potabile (care reprezintă doar 1% din suprafața apei globale) și există restricții cu privire la utilizarea acesteia în SUA, Italia, Spania și multe alte locuri. Nivelurile de apă nepotabilă cresc pe glob iar pădurile amazoniene sunt pe moarte, în timp de agricultura mondială încă adoptă arderea pământului ca metodă de regenerare, metodă arhaică și costisitoare, care va duce în timp la efecte devastatoare asupra mediului.

Problemele din jurul zonei crypto

Minatul criptomonedelor prin Proof of Work folosește baze puternice de calcul cât și calculatoare perfomante pentru a rezolva probleme matematice, iar prețul BTC a avut de suferit când au existat problemele din Myanmar sau când a avut loc criza energetică din Afghanistan. Pentru rezolvarea unor puzzle-uri complexe și dificile este nevoie de aparatură performantă, costisitoare și consumatoare de curent. Folosirea energiei electrice este motivul pentru care piața crypto este considerată poluantă, dar lucrurile se transformă în bine – modificările făcute de-a lungul timpului pe Blockchain, apariția Proof of Stake utilizată de Ethereum printre altele, mecanism de consens care în loc de putere brută mecanică are nevoie de monede puse la stake. Ca și mecanism de consens este mult mai eco-friendly, rapid iar îmbunătățirile aduse PoS au transformat și mai mult natura tehnică a pieței crypto. Blockchain, ca și tehnologie, a avansat foarte mult, atât încât poate fi utilizată la baza multor activități comerciale de care avem nevoie zilnic.

Cum poate ajuta tehnologia Blockchain?

Blockchain este o tehnologie descentralizată unde orice tip de tranzacții au loc peer to peer, de la individ la individ, fără a fi necesară intervenția unor persoane terțe în proces. Dacă toate procesele pe care le cunoaștem și folosim devin descentralizate, ar elimina foarte multă risipă și poluare. Odată cu ele se elimină și foarte multe costuri, acesta fiind și motivul principal pentru care din ce în ce mai multe companii caută să lucreze la opțiuni Blockchain compatibile cu modelele lor de business. În cadrul unui lanț de aprovizionare se pot urmări în timp real combustibilii utilizați și se pot raporta mult mai simplu emisiile de gaze cu efect de seră din urma activităților economice. 

Natura unei rețele Blockchain este transparentă și imuabilă, iar prin contractele inteligente auto executabile putem implementa ușor metode prin care reducem aceste emisii, după care putem observa rapoarte mai precise, disponibile oricând, legate de rezultate. Blockchain ar ajuta extrem de mult energia regenerabilă, ar putea controla întregi plantații de parasolare sau eoliene prin distribuirea energiei către case, blocuri sau companii în funcție de nevoile aproximate, calculând totodată și facturile automat. În cadrul agriculturii impactul ar fi unul major, sistemele de irigații sau alte componente importante putând fi pornite automat din sistem și se pot opri depinzând de umiditatea solului. Astfel putem salva apă și putem manageria energia electrică pentru un mod de viață sustenabil.

Oricine poate deveni un investitor. La scară globală, criptomonedele reprezintă o clasă de active emergentă, cu un număr de investitori aflat în continuă creștere. În cadrul platformei IXFI, construim o comunitate crypto în care toată lumea este binevenită. Suntem serioși când spunem că oricine poate fi un investitor: creați un cont pe IXFI chiar astăzi și beneficiați de o suită largă de peste 350 de criptomonede, precum și de premii exclusive care se desfășoară lunar prin campanii promoționale.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar