Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din București, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că e greu să schimbi medicii care sunt antipatici, dar aceștia ar trebui să trateze pacienții ca și cum ar face parte din familie. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.
„Este o problemă în ceea ce privește comportamentul unor medici. Și este una chiar mare. Nu e vorba doar de medici, ci de tot personalul medical, inclusiv asistente, infirmiere. Partea de empatie e de discutat. Nu cred că empatia te poate ajuta să comunici. Poți să faci un curs de comunicare, dar de empatie nu prea poți. Așa cum toți oamenii sunt empatici sau antipatici, așa e și în spațiul medical. Din păcate, odată ce ești într-un anumit fel, nu te poți schimba. Asta e o problemă personală. Oamenii nu se schimbă. E o realitate și nu e vorba doar de România”, a declarat Adrian Marinescu.
Acesta este de părere că medicul trebuie să fie foarte apropiat de pacient și să se gândească la el ca și cum ar face parte din familie. De asemenea, el consideră că nu te schimbă rutina.
„Eu lucrez la Matei Balș de 22 de ani, dar nu cred că rutina te poate face să te porți altfel. Nu generalizez, dar, de regulă, rămâi cum ai fost la început”, a mai precizat medicul.
În ceea ce privește faptul că oamenii așteaptă să fie băgați în seamă de medici, acest lucru nu se întâmplă doar în România. Procedurile există în spitale, doar că trebuie respectate. E loc de mult mai bine de acum în colo, a adăugat Adrian Marinescu.
„Un medic, când pleacă de la spital nu se comportă altfel. Așa cum e în spital, la fel e și în viața privata, iar aici nu e vorba doar de medici”, a încheiat directorul medical al Institutului Matei Balș din București.
Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”