Dieteticianul și Nutriționistul Krutika Nanavati atrage atenția că ingredientele procesate din pizza congelată ne pot expune riscului de boli de inimă și produce și alte probleme de sănătate.
Nimeni nu contestă că pizza congelată este o variantă rapidă și convenabilă, atunci când mâncăm pe fugă, dar această comoditate vine cu un preț.
„Pizza congelată este încărcată cu ingrediente nesănătoase, inclusiv carne procesată, brânzeturi bogate în grăsimi și sosuri cu zahăr”, a precizat Nanavati, citat de Adevărul.
Aceste ingrediente procesate sunt destul de dăunătoare și individual, deoarece se ambalează în cantități mari de grăsimi și calorii, fără a oferi practic nicio valoare nutritivă. Iar consumate împreună… este rețeta perfectă pentru dezastru când vine vorba de sănătatea inimii.
„În timp ce o felie ocazională de pizza nu te va ucide, consumul regulat de pizza congelată poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare”, a mai avertizat nutriționistul.
Nanavati mai spune că „ingredientele cu carne procesată și brânză cu grăsime pot înrăutăți situația”. Carnea procesată, cum ar fi cârnații sau pepperoni, în special, poate avea un efect grav asupra sănătății inimii.
Nanavati explică că aceste ingrediente „sunt adesea bogate în grăsimi saturate și sodiu, ambele pot fi dăunătoare sănătății dacă le consumi prea mult”, menționând că orice „consum de carne procesată poate crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare, așa că cel mai bine este să le eviți cât mai mult posibil”.
De altfel, niciun aliment congelat procesat nu este recomandat, iar dacă ai poftă de pizza, atunci folosește ingrediente proaspete și multe legume hrănitoare, în loc să bagi una congelată în cuptor.