EXCLUSIV | Statul român va ”moșteni” averea impresionantă a avocatei lui Nicu Ceaușescu? Aproape 10 milioane € nu mai sunt revendicate după ce fiica celebrei Paula Iacob a murit subit!

EXCLUSIV | Statul român va ”moșteni” averea impresionantă a avocatei lui Nicu Ceaușescu? Aproape 10 milioane € nu mai sunt revendicate după ce fiica celebrei Paula Iacob a murit subit!

Ruxandra Iacob – Anda, așa cum îi spuneau apropiații -, fiica faimoasei avocate Paula Iacob, a încetat din viață subit, în 21 noiembrie 2022, în urma unui accident vascular cerebral. Mama sa a murit în anul 2015 – după ce a suferit un stop cardio-respirator, la 83 de ani -, iar o avere impresionantă, de aproape 10 milioane de euro, nu mai are niciun moștenitor în acest moment.

Gândul prezintă detalii în premieră despre această paradoxală situație în centrul căreia se află terenuri, apartamente, o vilă, dar și bijuterii sau obiecte de artă care au aparținut avocatei Paulei Iacob și care, acum, pot intra în posesia statului român.

Ruxandra Iacob (63 de ani) – medic psihiatru – a fost înmormântată, duminică, în Cimitirul Bellu din București, iar întrebarea ”Ce se va întâmpla cu averea avocatei Paula Iacob?” rămâne, deocamdată, fără răspuns. Cu doi ani în urmă, în 2020, a încetat din viață și tatăl Ruxandrei, Nicu Iacob – soțul avocatei Paula Iacob -, iar în momentul de față nu mai există alte rude care să poată revendica impresionanta moștenire.

Potrivit surselor Gândul, dacă nu va apărea un moștenitor-surpriză, averea urmează să intre în posesia statului român și, mai mult, avocata Paula Iacob și-ar fi exprimat dorința, ”cu limbă de moarte”, ca soțul și fiica sa ”să nu întocmească vreun testament”.

”Avea în permanență în casă cel puțin 500.000 de euro cash”

Ruxandra Iacob nu a avut copii și niciun alt moștenitor nu și-a făcut apariția până acum. Sursele Gândul au dezvăluit și că partenerul de viață al fiicei Paulei Iacob nu a putut nici măcar să o scoată de la morga spitalului unde a încetat din viață, întrucât cei doi nu erau căsătoriți. Ba, mai mult, oficial, acesta ar fi căsătorit în acte cu altă femeie.

”Între cei doi nu a existat o relație oficializată la Starea Civilă, iar bărbatul, după moartea Ruxandrei, nu a avut dreptul de a o lua de la morga spitalului”, au transmis persoane din anturajul familiei, pentru Gândul, acestea precizând și că în casa în care a locuit fiica Paulei Iacob ”existau, în permanență, cel puțin 500.000 de euro cash”.

Din informațiile obținute până acum, statul român ar putea intra în posesia mai multor milioane de euro – averea lăsată de avocata Paula Iacob – în cazul în care, într-un interval de timp limitat, nu va apărea ”moștenitorul-surpriză”.

Este vorba despre terenuri, apartamente, o vilă, tablouri, bijuterii și obiecte de artă de o valoare considerabilă, dar și mai multe conturi în valută:

  • un teren în Sinaia;
  • un teren ”imens” la Snagov;
  • trei apartamente în Capitală – în zona Lizeanu, pe Calea Victoriei și pe bulevardul Titulescu;
  • o vilă – evaluată la peste 1 milion de euro – pe strada Dobrogeanu Gherea, chiar în apropierea vilei lui Marcel Pavel;
  • tablouri valoroase, semnate de pictori celebri;
  • bijuterii vechi de familie;
  • obiecte de artă;
  • numeroase conturi în valută deschise la mai multe bănci.

O estimare rapidă, potrivit acelorași surse Gândul, duce la concluzia că averea lăsată în urmă de avocata Paula Iacob se ridică la peste 10 milioane de euro, iar deocamdată nu a apărut un ”moștenitor-surpriză”.

Paula Iacob l-a apărat pe Nicu Ceaușescu: ”A fost ucis pentru că…”

În anii ’90, după Revoluția din 1989, avocata Paula Iacob l-a apărat pe Nicu Ceaușescu, fiul cuplului dictatorial Elena și Nicolae Ceaușescu.

Avocata a recunoscut, de altfel – într-un interviu acordat CANCAN îi datorează foarte mult lui Nicu Ceaușescu și că, fără el, nu era convinsă că ar fi ajuns aibă o carieră atât de impresionantă. După ce l-a cunoscut pe Nicu Ceaușescu, avocata s-a atașat foarte mult de fiul fostului dictator. Ba mai mult, între cei doi s-a înfiripat o adevărată relație de prietenie.

După ce a fost închis, mergeam destul de des la Jilava -l vizitez și -i duc de mâncare.

Mi-a cerut -i duc cașcaval, cu toate îi pregătisem brânză de vaci. Atunci mi-a spus vrea cașcaval pentru un șoricel din celulă care chițăie de foame și căruia nu-i place brânza de vaci.

Era un iubitor al animalelor”, povestea Paula Iacob.

Sursele Gândul au dezvăluit, acum, o informație care ridică un mare semn de întrebare în legătură cu moartea lui Nicu Ceaușescu.

”Până în ziua în care a murit, avocata Paula Iacob a susținut, cu tărie, că Nicu Ceaușescu a fost ucis. De ce? Pentru că dorea și se pregătea să candideze la alegerile din anul 1996”, au precizat sursele citate.

Nicu Ceaușescu a fost arestat în zilele Revoluției din 1989 și condamnat, ulterior, la o pedeapsă cu închisoarea, fiind eliberat din motive medicale.

  • În data de 16 septembrie 1996, la 45 de ani, Nicu Ceaușescu a fost internat de urgență la Spitalul Clinic Universitar din București, cu diagnosticul de hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene și ciroză hepatică cronică.
  • În data de 18 septembrie, Nicu Ceaușescu a părăsit România pentru o intervenție chirurgicală la Viena.
  • În ziua de 26 septembrie 1996, Nicu Ceaușescu a murit la Viena, fiind înmormântat – trei zile mai târziu – la Cimitirul Ghencea-Civil, cu tricolorul pe sicriu.
Nicu Ceaușescu, unul dintre clienții celebri ai avocatei Paula Iacob

Printre clienții celebri ai Paulei Iacob se numără și maidanezul Bosquito

Avocata Paula Iacob s-a născut în 20 februarie 1932, la București. A devenit studentă la Facultatea de Drept din București la numai 16 ani și a absolvit cursurile la 20 de ani. Viitoarea avocată de succes a fost, o perioadă, și ziaristă la ”Sportul popular”.

A intrat în Baroul București în 1954 și a fost președinte fondator al Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO, dar și președintele Asociației Femeilor de Carieră Juridică, remarcându-se, totodată, prin pozițiile sale publice în apărarea drepturilor animalelor.

Avocata Paula Iacob a devenit celebră în România după Revoluţia din 1989, atunci când a preluat cazul lui Nicu Ceauşescu, iar ulterior, a fost o cunoscută activistă pentru drepturile animalelor. L-a scăpat de la moarte pe maidanezul Bosquito, s-a luptat pentru eliberarea profesorului ”de sex” de la Liceul Jean Monnet şi a fost avocata lui Gigi Becali și a lui Corneliu Vadim Tudor.

În anul 2006 – chiar în apropierea sediului Guvernului -, un câine maidanez a mușcat un cetățean japonez de picior şi i-a secţionat o arteră. Ulterior, din cauză că a pierdut mult sânge, bărbatul a murit. Spre surprinderea tuturor, cazul a ajuns sala de tribunal, iar maidanezul a fost apărat de avocata Paula Iacob, aceasta susținând că animalul era nevinovat, iar japonezul a murit în urma unui infarct.

Cazul lui Bosquito l-a impresionat pe germanul Guido Bayer. Acesta s-a sfătuit cu familia sa și au decis să-l adopte pe Bosquito. Numai că maidanezul era femelă, astfel că i-au schimbat numele în Ziva şi au crescut-o alături de ceilalţi trei câini ai familiei.

Ziva a trăit şase ani în casa de lângă Frankfurt a familiei sale adoptive, iar în aprilie 2013, a murit de bătrâneţe, la vârsta de 19 ani.

Regretata avocată Paula Iacob a devenit studentă la Facultatea de Drept din București la numai 16 ani

”Pentru ea nu a existat o măsură a vârstei în ani, a dorit să dea totul până în ultimul moment”

Vorbind despre mama sa, Ruxandra Iacob își amintea că Paula Iacob a iubit întotdeauna viața și profesia, până în cele mai mici detalii, fiind înconjurată de foarte mulți prieteni pe care îi iubea enorm.

Avocata Paula Iacob și-a dorit, permanent, să ajute oamenii necăjiți, mai spunea fiica sa, iar cariera de 54 de ani în avocatură a plasat-o printre cei mai mari avocați ai României.

”Cred că şi-a dorit până în ultimul moment să-şi reia meseria, viaţa personală, viaţa de familia, petrecerile. Iubea teatrul, iubea muzica de operă, în casă la noi întotdeauna erau mese cu foarte mulţi oameni, prieteni apropiaţi. Îşi iubea prietenii teribil de mult! Întotdeauna la mesele mari cânta. Erau întotdeauna invitaţi cântăreţi celebri care cântau în cadru intim: Nicolae Herlea, Octavian Naghiu, Ludovic Spiess. Erau prieteni de suflet.

A iubit viaţa, a iubit animalele, a dorit întotdeauna să ajute oamenii necăjiţi, să facă bine. Şi-n această profesie a activat peste 54 de ani. Pentru ea, nu a existat o măsură a vârstei în ani, ci a dorit să dea totul până în ultimul moment, ceea ce a şi făcut”, povestea Ruxandra Iacob în urmă cu mai mulți ani, în cadrul unei emisiuni TV unde a fost invitată.


Citește și:

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Marcel Ciolacu, pe primul loc. Surpriza de pe...
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Este la un pas de turul 2|ANALIZǍ
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Simion se pregătește să blocheze alegerile. Reprezentanții AUR au primit ordin să nu semneze procesele...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
BREAKING | Avem primele cifre oficiale
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat /...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Exclusiv. Călin Georgescu: România e o colonie cu cetățeni sclavi
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Marii producători de mașini, nevoiți să plece de pe cea mai mare piață auto din...