VIDEO Luminița Georgescu: „După o sesiune de „Access Bars” începi să fi dispus să te uiți cu adevărat la tine și la viața ta. Instrumentul de bază din Access este întrebarea”

Luminița Georgescu, Facilitator Access Consciousness Bars, a fost invitata emisiunii ,,Înapoi în viitor cu Andreea Perminova’’, difuzată vineri, 25 noiembrie. Printre subiecte abordate, Luminița Georgescu a vorbit despre instrumentele care se pot obține după ce urmezi cursurile Access bars și cum te poate ajuta această tehnică să te cunoști mai bine astfel încât să îți poți răspunde la cele mai profunde întrebări care îți guvernează existența.

Luminița Georgescu: Sunt mai multe instrumente care se se pot obține și la cursuri de „bars” instrumente mai sunt și alte clase în Access, dar la cursul de „Bars” se obțin instrumentele de bază care stau la baza tuturor celorlalte clase. Instrumentul de bază din Access este întrebarea. O întrebare deschide posibilități diferite.

Deci noi n-am fost învățați punem întrebări și dimpotrivă, am fost învățați trebuie avem întotdeauna răspunsul corect. Am crescut cu asta, am căutat avem un răspuns tot timpul și dacă nu-l aveam era vai, nu știu, da te ducea într-o zonă în care tu nu te simțeai foarte bine cu tine și Access tocmai asta schimbă – o întrebare, care și întrebările ca nu necesită un răspuns, dar nu există un răspuns corect sau un răspuns greșit.

Ce rol are de fapt întrebarea în tehnica Access bars?

O  întrebare te împuternicește, un răspuns te dez-împuternicește. Și chiar și așteptarea unui răspuns. O întrebare-ți aduce conștientizare. Conștientizări, noi toți am avut de-a lungul vieții și cu siguranță nu acum cu Access avem dintr-o pentru prima dată o conștientizare, nu, dar acum apar noi ani de conștientizări. După o sesiune de „Bars” începi fii dispus te uiți cu adevărat la tine și la viața ta. Lucrul ăsta se întâmplă fără doar și poate la toată lumea.

Unii oameni sunt dispuși recunoască, pe alții sperie foarte tare. Dar dacă ești deschis și îți dai voie și chiar vrei cu adevărat cu adevărat, dar schimbi, să-ți schimbi viața sau aspectele vieții tale? Poate pe mult sperie cuvântul ăsta schimbare, dar da, nu este. Dacă noi nu suntem dispuși schimbăm ceva? Nu, nu ni se întâmplă absolut nimic.

Access Bars schimbă ce ești tu dispus schimbi

Bars schimbă ce ești tu dispus schimbi în momentul respectiv, dar ce se întâmplă cu siguranță devii mult mai clar, începi ai conștientizări, poți schimbi sau nu schimbi, dar conștientizarea o ai și începi fii dispus tu față de tine, te deschizi mai mult și fii mai sincer cu tine. Pentru schimbarea vine din sinceritatea absolută pe care o ai tu cu tine. Brutal de sincer trebuie fii cu tine ca schimbi viața.

Dacă nu ești dispus, e în regulă. Nu se schimbă lucrurile. Poate multe dintre lucrurile pe care vrem le schimbăm la noi nici nu sunt ale noastre. Multe dintre ideile „noastre” sunt preluate din alte părți și preluate chiar și inconștient și anti-conștient. Nu e ca și când doar lucrurile pe care le-am învățat undeva ne guvernează viața. Noi suntem ca niște bureței care absorb absolut tot din jur. Nu știm cât de mare percepția noastră de fapt. E un zumzet permanent acolo în capul nostru pe care „Bars” întrebai ce beneficii mai sunt după bars – îți liniștește mintea.

Cum îți poți liniști mintea cu ajutorul tehnicilor Access Bars?

Cu cât rulezi mai mult „bars”, așa numim noi cât, cu cât lucrezi mai mult bars, cu atât mintea ta este mai liniștită și devii mai prezent și mai conștient de gândurile tale, ceea ce nu erai până în acel moment. Da, nu suntem mintea noastră. Mintea e un ar trebui fie un instrument în slujba noastră, nu cum am crezut poate sau cum funcționăm sau funcționează mulți oameni acum. În momentul ăsta din minte. Da, mintea trebuie fie un instrument. Nu, nu e de aruncat. Mintea noastră e un cumul de informații, de puncte de vedere care ne pot folosi sau nu. Noi alegem ne uităm și s-ar trebui s-o folosim în favoarea noastră, nu în defavoarea noastră. Da, se liniștește. Asta e.

Întrebată dacă există cazuri de vindecare sau este o terapie vindecătoare și cum se încadrează în tehnica Access Bars, Luminița Georgescu a spus: „Da, vreau fac puțină lumină și aici, nu se încadrează în tro cadrul terapiilor vindecătoare. Noi nu spunem asta în Access, dar cu siguranță sunt foarte multe cazuri de vindecare care vin din alegerea celui cu care lucrezi de a a schimba situația pe care a creat-o. În primul rând trebuie recunosc și asta conștientizarea, conștiința pe care o accesezi după o sesiune de bars îți posibilitatea recunoști adevărul, care este de fapt noi creem tot ce avem în viețile noastre, chiar și în corp, ce nu ne place, boli, știu eu ce, diverse afecțiuni.

Acestea sunt niște judecăți pe care noi le aducem corpului și pentru nu ne recunoaștem creația.

E bine să fi recunoscător sau iertător?

Andreea Perminova: Aș vrea acum ajungem la subiectul despre iertare și recunoștință. fii mi-ai spus e bine fii recunoscător și în loc ierți, permiți. Multă lume se confruntă cu cu subiectul ăsta este un lucru acum este în trending tot acest curent de spiritualitate, de dar multă lume cumva are dificultatea asta în a-și găsi puterea de a ierta anumiți oameni care le-au greșit sau care le greșesc în continuare cum gestioneze. Ce spune Access bars despre ideea asta?

Luminița Georgescu: Da, eu e un punct de vedere interesant ce îți spune acum și totul este un punct de vedere interesant. Asta e, acesta e un alt instrument pe care îl iubesc foarte tare, însă mie mi-a schimbat perspectiva și multor oameni cărora le-am dat acest instrument le-a schimbat perspectiva vizavi de această iertare pe care tot la care totul lucrăm și eu am lucrat foarte mult cu tehnici de iertare. Am agende între scrise, cu iertări și totuși în am avut un moment al adevărului cu mine să-mi recunosc de fapt nu voiam iert. Erau lucru unele lucruri pe care nu le nu voiam le iert.

Și în Access am găsit punctul ăsta de vedere, cum ar fi nu mai încerc ierți nimic, da, nu mai fie așa atât de obligatorie iertarea, ci devii te uiți pentru ce ai putea fii recunoscător acelui om și acele situații pe care nu vrei s-o ierți și nu poți s-o ierți și nu vrei s-o ierți pur și simplu și uitându-mă așa… recunoștința e un mușchii care trebuie exersat și poate prima dată nu mi s-a părut ok, dar mi-a rămas în cap și m-am tot uitat la momentele pe care nu vroiam le las și la oamenii pe care nu puteam iert. Și într-într-adevăr, punându-mi întrebarea oare pentru ce putea fiu recunoscător?

Cum putea întorc practic ce faci cu instrumentele astea, întorci lucrurile în favoarea ta, tu lucrezi în favoarea ta, nu mai lucrezi în defavoarea ta, nu te mai lupți cu tine, ier ierți. Cum ar fi fiu recunoscător? Pentru ceea ce sunt azi acum eu sunt rezultatul și mie îmi place foarte mult de mie, spre exemplu, și bucur asta și îmi sunt foarte recunoscătoare mie și recunosc tot mai mult pe zi ce trece și asta e un mare, o mare deschidere în viața mea, deci cu tot ce înseamnă viața mea.

Și atunci, fiind recunoscătoare pentru momentul respectiv care mi-a contribuit devin ceea ce sunt astăzi deja eu am întors lucrurile în favoarea mea, am ieșit acolo, nu mai e solid, nu mai e semnificativ pentru mine, nu mai e relevant pentru viața mea și pot fiu acum aici și creez din recunoștință, să-mi creez viața mai departe. Deci schimbă total perspectiva. Nu e musai să iertăm. Sunt lucruri pe care poate chiar nu, dar nu mai sunt relevante. Dacă tu reușești te uiți de aici din alt punct de vedere, iertarea devine irelevantă. Cine suntem iertăm? De ce pierdem atât de mult timp și atât de multă energie iertăm când puteam recunoaștem ne-a contribuit devenim ceea ce suntem astăzi recunoașterea una dintre chei.

În primul rând recunoști și fii recunoscător pentru ce ai devenit. Da trecând prin experiența respectivă sau întâlnind acel om. Poate cum n-ai vrea fii, nu neapărat cum n-ai alege tu niciodată.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Marcel Ciolacu, pe primul loc. Surpriza de pe...
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Este la un pas de turul 2|ANALIZǍ
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e...
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%....
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
UE a dat ordin. S-au interzis complet în România. Aparatele care dispar din 2025
Plecarea de pe loc și virajele, capcanele șoferilor pe șoselele cu zăpadă. Cum trebuie procedat
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Românii au taxe mai mici pe muncă decât vecinii lor, dar rămân cu mai puţini...