Directoarea unei școli din Bacău, demisă pentru că a refuzat să cheme elevii maghiari la festivitatea de 1 Decembrie: „Ei nu sărbătoresc Ziua Națională a României“

Directoarea unei școli din Bacău, demisă pentru că a refuzat să cheme elevii maghiari la festivitatea de 1 Decembrie: „Ei nu sărbătoresc Ziua Națională a României“
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 01/12/2022, 20:34

Directoarea unei școli din Bacău a fost dată afară pentru că a refuzat să cheme la festivitățile de 1 Decembrie copiii unei unități școlare care preda maghiara.

Intâmplarea a avut loc la Școala Gimnazială din comuna băcăuană Pârjol, unde pe 28 noiembrie 2022, la festivitatea de Ziua Națională a României, nu au fost invitați și elevii de la Școala Pustiană, unde majoritatea elevilor erau maghiari.

Discuția a fost purtată cu o altă persoană pe grupul de WhatsApp, iar modul în care directoarea s-a exprimat, în special la adresa copiilor de naționalitate maghiară, e inadmisibil.

„Sunt unguri. Sărbătoresc pe 14 martie. Crucea mamii lor!”, a scris într-un mesaj directoarea.

Sursă Foto – Adevărul

„Mesajul primit pe 27 noiembrie, seara, conținând fragmente dintr-o conversație de pe grupul Whatsapp al Școlii Gimnaziale Pârjol în care doamna director a adresat cuvinte injurioase la adresa elevilor ce aparțin comunității maghiare din satul Pustiana, comuna Pârjol, înregistrat imediat (luni, 28 noiembrie 2022) la Inspectoratul Școlar Județean Bacău a determinat, în mod prioritar, dispunerea cercetării situației semnalate”, a declarat profesorul Anca Egarmin, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău, pentru Ziarul de Bacău.

Directoarea și-a pierdut funcția pe loc

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a primit o sesizare în acest caz de la alte cadre didactice și a demarat imediat o anchetă. Directoarea a recunoscut că a făcut afirmațiile amintite și a fost imediat demisă.

„După ancheta ISJ care a confirmat că, în data de 28.11.2022, la activitatea cultural-artistică prilejuită de Ziua Națională a României de la Școala Gimnazială Pârjol nu au fost invitați elevii de la Școala Pustiana, în majoritate de naționalitate maghiară, și în cadrul căreia doamna director a recunoscut că este autoarea mesajului jignitor de pe grupul de Whatsapp al școlii, s-a luat singura măsură posibilă.

Având în vedere gravitatea incidentului cu vădit caracter discriminatoriu, fapt intolerabil mai ales în mediul școlar, mai ales în ceea ce privește conduita unui director de unitate de învățământ, în data de 29 noiembrie 2022, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Bacău a hotărât eliberarea din funcție a doamnei director de la Școala Gimnazială Pârjol”, precizează inspectorul școlar general, profesorul Anca Egarmin.

Șefa ISJ Bacău consideră că atitudinea fostei directoare a fost inadmisibilă și putea crea disensiuni în mica comunitate din localitatea Pârjol, potrivit Adevărul.ro.

„Inspectoratul Școlar Județean Bacău dezaprobă vehement o astfel de atitudine iresponsabilă, de natură a semăna disensiuni artificiale într-o comunitate mică, în care domnește respectul și întelegerea reciprocă. Cu toții suntem români si cu toții trebuie să cinstim ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, în toate semnificațiile ei. Patriotism înseamnă cum cinstim memoria înaintașilor noștri și opera lor istorică – România – nu afirmații nechibzuite”, a mai adăugat inspectorul școlar general.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a făcut istorie primind zero voturi la alegeri. De ce nu s-a votat...
5 zodii care au parte de noroc în iulie și august 2024. Viața lor se...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
În Coreea de Nord, un bărbat prins că asculta K-pop a fost condamnat la moarte...
Destinația anului 2024 se află în România. E un loc de basm și puțini îl...
Andreea Marin, declarații DUREROASE despre divorţul de Ştefan Bănică. Ce a scos la iveală
O nouă meserie ia locul ospătarilor, în plină criză de personal. Se pot angaja oameni...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Kelemen: Varianta corectă ar fi ca primul tur al alegerilor prezidenţiale să fie pe 30...
DEZASTRUL prezis cu 25 de ani ÎNAINTE să se întâmple!
Devine obligatoriu în România: Trebuie să anunțați 24 de ore! Legea care se pregătește
Acuzații grele după concertul Coldplay. Care a fost marea regie de care nu s-a prins...
Andreea Bălan, incident pe scenă. Cum a reacționat artista când i s-a rupt tocul în...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Un an și o lună de când Dana Roba a fost căsăpită cu ciocanul în...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Ce se întâmplă pe Calea Victoriei în ultimul weekend din iunie? Programul „Străzi deschise”
×