Gigantul japonez Sony Group, una dintre cele mai mari companii din lume, a anunțat marți că deține tehnologia necesară să creeze „rapid” roboți umanoizi. Un singur obstacol mai stă în calea producției de linie, susțin niponii, iar acesta este legat de identificarea modului în care roboții vor putea fi utilizați într-un mod eficient.
Așadar, omenirea este tot mai aproape de trecerea la transumanism, cea mai importantă schimbare din istoria noastră, după cum insistă mulți specialiști în IT.
„În ceea ce privește tehnologia, mai multe companii din lume, inclusiv Sony, au suficientă tehnologie acumulată pentru fabrica rapid roboți umanoizi, odată ce devine clar ce utilizare este promițătoare”, a declarat Hiroaki Kitano, directorul tehnologic al Sony. El a explicat, într-un interviu acordat agenției de presă Reuters, că „dezvoltarea aplicației este cheia întregii probleme”.
În urmă cu mai bine de două decenii, Sony a lansat pe piață un câine-robot numit Aibo. A vândut aproximativ 150.000 de unități din 1999 și până în 2006 și a lansat o versiune avansată în 2018, din care a dat 20.000 de bucăți doar în primele șase luni.
Roboții umanoizi sunt în curs de dezvoltare de zeci de ani. De la Honda Motors și Hyundai Motors și până la Elon Musk, care în septembrie a.c. l-a prezentat pe „Optimus”, primul robot umanoi produs de Tesla, toți marii jucători din piață caută să găsească varianta ideală de a încorpora inteligența artificială în mintea omului.
Hiroaki Kitano a declarat că Sony, înarmată cu expertiză în domeniul tehnologiei audio-vizuale și al conținutului de divertisment, inclusiv muzică și jocuri video, este bine poziționată pentru a juca un rol major în metavers, noua „lume” a viitorului despre care vorbesc, printre alții, Bill Gates și Mark Zuckerberg.