Prima pagină » Actualitate » VIDEO | Eugen Tomac: „La Viena defilează steagul Rusiei”. Cum ar face Austria jocul Moscovei prin respingerea aderării României la Schengen

VIDEO | Eugen Tomac: „La Viena defilează steagul Rusiei”. Cum ar face Austria jocul Moscovei prin respingerea aderării României la Schengen

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a postat sâmbătă pe Facebook un video cu manifestațiile extremiștilor austrieci, arătând că „la Viena defilează steagul Rusiei”. Vineri, liderul PMP a arătat că, după întâlnirea sa cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a dedus că acesta din urmă „a pus, în mod intenționat, semnul egal între migranți și refugiații de război din Ucraina”.

Postarea vine în contextul în care mai mulți politicieni și analiști, între care analistul Bogdan Cumpănașu, sunt de părere că prin decizia de a respinge aderarea României la Schengen, Austria protejează informațiile primite de Moscova despre transporturile NATO, în vederea pregătirii unei posibile ofensive a Rusiei asupra Ucrainei, până în martie.

„La Viena defilează steagul Rusiei
La aceasta oră, pe bulevardele din Viena flutură steagul Rusiei. Extremiștii austrieci sunt pe față cu Rusia și asta la doar o zi după ce Guvernul antiromân condus de Nehammer a blocat în mod inacceptabil accesul României în Schengen”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

În postarea sa de vineri, Eugen Tomac a susținut că la întâlnirea pe care a avut-o cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei, acesta din urmă „a pus, în mod intenționat, semnul egal între migranți și refugiații de război din Ucraina”.

Potrivit lui Tomac, Nehammer folosește acest argument pentru a se opune aderării României la Schengen și mai spune și că sumele de bani aferente asigurării celor necesare refugiaților ucraineni vin din bugetul Uniunii Europene, nu din bugetele naționale.

„Câteva lucruri care trebuie spuse: La întâlnirea pe care am avut-o cu Cancelarul Nehammer, acesta a pus, în mod intenționat, semnul egal între migranți și refugiații de război din Ucraina. Este evident că mulți dintre oamenii care au fugit din calea războiului nu au avut date complete și, sigur, unii au trecut granița prin România. Însă, în mod evident, este un argument fals.

Prin România au trecut peste 3 milioane de refugiați și aproximativ 100 de mii au decis sa rămână în țara noastră. Dar să nu uităm că în România, la fel ca în Austria, cazarea și masa pentru refugiații de război este decontată din bugetul Uniunii Europene. Refugiații de război sunt un pericol doar pentru fanii lui Putin”, a scris vineri Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a postat sâmbătă pe Facebook un video cu manifestațiile extremiștilor austrieci

Cum ar face Austria jocul Moscovei

Analistul Bogdan Cumpănașu susține că, prin decizia de a respinge aderarea României la Schengen, Austria protejează informațiile primite de Moscova despre transporturile NATO, în vederea pregătirii unei posibile ofensive a Rusiei asupra Ucrainei, până în martie. Lună în care este programat un nou Consiliu JAI, ocazie cu care țara noastră ar putea avea o nouă șansă la aderare. Dacă Marcel Ciolacu a spus că Austria îi face ”un cadou gratuit” lui Vladimir Putin, Norica Nicolai vorbește, pentru Gândul, despre o înțelegere între statele Schengen și o falsă susținere a României.

Analistul în domeniul relațiilor internaționale Bogdan Cumpănașu susține că aderarea României la Schengen are și implicații majore în ceea ce privește scurgerile de informații referitoare la transporturile NATO către Ucraina.

”Rusia a avut tot interesul în a bloca intrarea în Schengen a României, deoarece desființarea vămilor va reprezenta o trecere mult mai rapidă și mai sigură din punct de vedere informațional a echipamentelor NATO trimise în Ucraina. Existența vămilor, deși pentru transporturile militare nu reprezintă un impediment logistic, din punct de vedere informațional poate genera scurgeri de date, spre exemplu asupra tipului de transport și a numărului de echipamente militare transportate.

Dacă România intra în Schengen, la Moscova probabil se primeau mai puține telefoane despre transporturile NATO care se fac prin țara noastră. Rusia are nevoie de acest răgaz de timp, cel puţin până în luna martie, câștigat prin faptul că Austria a respins aderarea României la Schengen.

Din luna martie este așteptată, cel mai probabil o nouă ofensivă militară a Moscovei asupra Ucrainei, iar, până atunci, Rusia are nevoie de informații asupra echipamentelor trimise de NATO prin România”, a declarat Bogdan Cumpănașu pentru Gândul.

Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat ... vezi toate articolele