Constantin Hazarian, consilier general PNL, și președintele Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului General al Muncipiului București, a declarat, luni seară, în emisiunea „Cu Gândul la București”, că pe bulevardul Magheru din Capitală clădirile arată ca după război, iar în Blocul Patria, imobil foarte degradat, unii proprietari închiriază apartamente.
„În ultimii doi ani s-au mai finalizat din proiectele începute în mandatul de dinainte (…) S-au obținut finanțări, inclusiv pe PNRR, pentru realizarea și a altor consolidări. Acum, tristețea mea este că noi, la ora actuală, nu avem o strategie de consolidare și de repunere în circuitul cultural și economic a unor zone foarte importante. Dau un exemplu: Bulevardul Magheru este rușinea rușinilor, ca într-o capitală europeană, cel mai important bulevard să devină un tunel. Să intri cu mașina într-o parte, să ieși în partea cealaltă, iar clădirile sunt ca după război, stau să se dărâme”, a precizat Constantin Hazarian în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.
Potrivit lui Hazarian, proprietarii din Blocul Patria, de exemplu, ar scoate apartamente la închiriat, în ciuda faptului că imobilul este foarte degradat.
„De exemplu, Blocul Patria, unde, din ce știu eu, proprietarii de acolo, deși nu au voie să mai stea în el pentru că prezintă risc seismic, închiriază apartamentele. Cinematograful Patria din acest motiv nu mai funcționează. La fel și Blocul Scala, hotelul, parcarea de la Ciclop”, a mai declarat Constantin Hazarian.
Potrivit consilierului PNL, investitorii nu ar fi interesați să cumpere clădiri pe „Magheru”, din cauza faptului că sunt mulți proprietari într-un bloc, ceea ce ar face tranzacțiile foarte dificile.
Constantin Hazarian, consilier general PNL, și președintele Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului General al Muncipiului București, a mai declarat luni seară, în emisiunea „Cu Gândul la București”, că Primăria Capitalei are în prezent o stabilitate din punct de vedere financiar, iar în ceea ce privește evitarea colapuslui Municipalității, aceasta ar fi „o mare realizare”.
„Este o mare realizare ( că Primăria Capitalei nu a intrat în colaps financiar – n.r.). De ce? Pentru că primarul Capitalei, și eu nu am o relație extraordinară cu el, a reușit să echilibreze balanța financiară între bugetul Capitalei și ceea ce se investește. Nu au fost niște ani grozavi din punct de vedere al investițiilor (pentru că nu au fost bani – n.r.). Capitala, din PIB-ul României, produce undeva la peste 25%. Noi nu primim un sfert din banii care se dau administrațiilor locale, primim mai puțin. Practic, locuitorii Bucureștiului produc niște venituri, dar nu întotdeauna primesc”, a declarat Constantin Hazarian în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.