Prima pagină » Sport » Ultimul clasament WTA din 2022! Care e poziția Simonei Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj

Ultimul clasament WTA din 2022! Care e poziția Simonei Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj

WTA a anunțat ultimul clasament din 2022 și Simona Halep îți păstrează locul zece. Românca e suspendată provizoriu din cauza scandalului de dopaj în care e implicată.

Ce locuri ocupă jucătoarele din România în ierarhia WTA: Irina Begu, locul 34, Sorana Cîrstea, poziția 45, Ana Bogdan, locul 56.

În top 100 se află și Gabriela Ruse, locul 117, Jaqueline Cristian, 146, Irina Bara, 175, și Alexandra Cadanțu, 178.

Ultimul clasament WTA din 2022! Care e poziția Simonei Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj

În clasamentul WTA conduce Iga Swiatek, care e urmată de Ons Jabeur și de Jessica Pegula. Simona Halep încheie top-ul WTA.

Cum arată top 10 WTA:

Iga Swiatek 11.085p
Ons Jabeur 5.055p
Jessica Pegula 4.691p
Caroline Garcia 4.375p
Aryna Sabalenka 3.925p
Maria Sakkari 3.871p
Coco Gauff 3.646
Daria Kasatkina 3.435p
Veronika Kudermetova 2.795p
Simona Halep 2.661p

Poate Simona Halep să scape de suspendarea pentru dopaj? „Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustat-ul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet” arată colegii de la ProSport.

Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, la US Open 2022, și riscă patru ani de suspendare. Ce este Roxadustat, potrivit Wikipedia: „Roxadustat, cu denumirea comercială Evrenzo, este un factor stimulator al eritropoezei utilizat ca preparat antianemic, fiind un factor inductibil prin hipoxie, inhibitor al prolil-hidroxilazei (HIF-PHI). Acesta crește producția organismului de eritropoietină și astfel stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Este indicat pentru tratamentul pacienților cu anemie secundară bolii cronice de rinichi. Se administrează pe cale orală. Roxadustat a obținut prima aprobare pentru comercializare în China pe 17 decembrie 2018, pentru tratamentul anemiei cauzate de insuficiența renală, la pacienții dependenți de dializă. A fost aprobat în Japonia în 2019 cu același scop, iar în 2020 și pentru pacienții cu boală cronică de rinichi care nu fac dializă. În Uniunea Europeană a fost aprobat pentru uz medical, în august 2021. Folosirea medicamentului la om nu este încă aprobată în România și SUA”.

Daniel Georgescu este jurnalist în mediul online de cinci ani, dar a lucrat și în presa scrisa locala, fiind născut in apropiere de Bucuresti. S-a mutat în Capitală și a fost acceptat la Gândul, ... vezi toate articolele

Citește și