Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza făcută de meteorologi pentru următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza făcută de meteorologi pentru următoarele două săptămâni
Cum va fi vremea / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 26/12/2022, 15:09
Actualizat: 26/12/2022, 16:18

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni. Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 1 ianuarie 2023. Ulterior, temperaturile vor începe să scadă, anunță meteorologii.

În Banat, valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 7 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade. Până la finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 4…5 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6…7 grade și ale minimelor de -1…0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi reduse.

În Crișana, valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 12…13 grade, iar cele nocturne la 5…6 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de -1…0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi în general reduse.

La începutul primei săptămâni, în Transilvania, valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -5 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9…10 grade, iar cele nocturne la 2…3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4…5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 și 31 decembrie și după data de 4 ianuarie.

În ce privește prognoza pentru Maramureș, meteorologii anunță că valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade. Până la mijlocul intervalului, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele la 4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii ale valorilor diurne de 4 grade și ale minimelor de -2…-1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi în general ridicată în prima jumătatea a intervalului. În rest, vor mai fi condiții pentru precipitații, dar la cote mai reduse.

În Moldova, după răcirea din primele zile ale intervalului, când valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade și cele nocturne la -3 grade, vremea se va încălzi din nou. Astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4 grade și ale minimelor de -2…-1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în jurul datei de 28 decembrie și după data de 4 ianuarie.

În Dobrogea, la începutul intervalului, vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade, iar cele nocturne la 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de 1…2 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

Vă recomandăm să citiți și: Va fi sau nu va fi transmis de TVR Concertul de Anul Nou de la Viena? Programul oficial al postului public de televiziune în prima zi din 2023

Cum va fi vrea în Capitală, de Revelion

Pentru Muntenia, meteorologii anunță că în primele zile ale intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 6…7 grade și cele nocturne la -3…-2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, iar la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 2 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de -1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în a doua jumătate din interval, dar mai ales după data de 4 ianuarie.

În Oltenia, la începutul intervalului, răcirea vremii va duce valorile termice diurne spre medii de 7 grade, iar cele nocturne spre -2 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 12 grade și ale minimelor de -1…0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în primele zile din interval și după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

La munte, la începutul intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la medii de 0 grade, iar cele nocturne spre -7 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0…1 grad. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade și ale minimelor de -6…-5 grade. Probabilitatea de precipitații slabe se va menține pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie și după 4 ianuarie.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Subiecte Bac 2024 - Geografie. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Incendii de proporții pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Ce trebuie să faceți dacă...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Șoferii au voie să refuze etilotestul și drugtestul. Ce pot face polițiștii în continuare
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
Antonia a încins, din nou, internetul. Vedeta le-a sucit mințile fanilor
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Milioane de țânțari, eliberați în natură pentru a salva de la extincție păsări rare
×