Anchetatorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) continuă procedurile de punere sub sechestru a mașinilor din colecția impresionată de lux a fraților Andrew și Tristan Tate, au spus, pentru Gândul, surse judiciare.
Sursele citate au precizat că este vorba de alte patru mașini ale fraților Tate pe care procurorii au pus sechestru joi 5 ianuarie..
Colecția de mașini de lux a frații Andrew și Tristan Tate, pe care nu au ezitat de-a lungul timpului să o etaleze în mediul online, valorează milioane de euro.
Din datele obținute de Gândul, printre cei patru bolizi nou confiscați se numără două mașini Porsche, un McLaren și un Aston Martin, fiind vorba de modele destul de noi.
Interesant este momentul la care sunt puse noi sechestre, în condițiile în care în dosar nu există o valoare estimată a prejudiciului care ar fi fost produs de Andrew și Tristan Tate și de cele două românce acuzate alături de cei doi britanici, pentru trafic de persoane.
Din informațiile Gândul, sumele solicitate de cele două tinere care au depus plângeri în calitate de victime se ridică la câteva zeci de mii de euro, iar valoarea bunurilor aflate sub sechestru este de zeci de milioane de euro.
Inițial, opt mașini de lux au fost puse sub sechestru chiar în curtea celor doi milionari și ele ar putea ajunge în custodia autorităților, dacă se constată că au fost cumpărate în urma unor infracțiuni.
Între mașinile pe care procurorii de la DIICOT au pus sechestru se numără un Aston Martin Vanquish S Ultimate, de 250.000 de euro, un Rolls Royce Wraith Black Badge, care costă 360.000 de euro, un BMW X6 M, de 30.000 de euro și o Lada 1500, care valorează aproximativ 10.000 de euro. Sub sechestru se află și un Porsche Carrera 4S 911 992, care are o valoare de piață de 120.000 de euro.
Frații Tristan și Andrew Tate au fost reținuți, pe 29 decembrie, de procurorii DIICOT. Împreună cu ei au „căzut” și două tinere românce. Cei patru sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Tribunalul București a decis vineri, 30 decembrie, ca toți patru să fie arestați preventiv pentru 30 de zile.
La vila din Pipera a fraților Andrew și Tristan Tate, unde era amenajat și studioul de videochat, erau exploatate sexual mai multe tinere, prin intimidare, supraveghere și control permanent, potrivit probelor din dosar. În afara acestei vile, în curtea căreia frații Tate își țineau și mașinile de lux, procurorii DIICOT au dat de urma a zece imobile pe care britanicii le dețin în România. După ce le-au ridicat bolizii de sute de mii de euro, procurorii antimafia le-au sechestrat și toate vilele, care ar valora milioane de euro, au spus, în exclusivitate pentru Gândul, surse judiciare.
În săptămâna care a trecut de la reținerea și arestarea lui Andrew și Tristan Tate, precum și a celor două românce, una dintre ele fiind fostă polițistă la Secția 7 din București, procurorii DIICOT au centralizat rezultatele celor cinci percheziții pe care le-au făcut în 29 decembrie 2022, ultima zi în care cei doi britanici au mai fost în libertate.
Din imobilele percheziționate atunci au fost ridicate mai multe probe, inclusiv calculatoarele folosite în activitatea de videochat, laptopuri cu baze de date și sume de bani. Expertiza informatică va aduce în anchetă noi probe pentru susținerea acuzațiilor de trafic de persoane, au precizat sursele judiciare.
În dosarul de la DIICOT există, în prezent, două plângeri prealabile ale tinerelor care se declară victimele lui Andrew și Tristan Tate. Cele două le-au spus anchetatorilor că se constituie și părți civile în dosar, pentru a primi daune morale și materiale, dacă instanța îi va găsi vinovați pe frații Tate.
CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV | Primele imagini cu Andrew Tate și fosta polițistă, încătușați în dubă, după arestare