Britanicii Andrew și Tristan Tate – arestați în România pentru trafic de persoane – sunt “niște gutui de pus în fereastră” în comparație cu alți infractori, faptele lor sunt din categoria criminalității din lumea interlopă, spune psihologul criminalist Tudorel Butoiu, într-un interviu în exclusivitate pentru Gândul. Frații Tate au exploatat o suferință și, cât timp au fost în libertate, au făcut paradă de manej, dar, ca orice infractor, puși în fața probelor, în interogatorii, ar transpira și ar spune tot.
”Pe toți cei pe care i-am avut în interogatoriu – că frații Tate sunt niște «gutui de pus în fereastră», am avut infractori mari, care s-au ocupat de proxenetism, de prostituție – și, în general, toți infractorii care afară fac o paradă de manej, în interogatoriile pe bază de probe, transpiră, put, devin animale încolțite”, a spus Tudorel Butoi.
Psihologul criminalist a precizat că anchetatorii vor trebui să clarifice de ce frații Tate au putut atât de mult timp să exploateze o suferință a tinerelor care, păcălite că vor trăi o poveste de iubire, au ajuns să facă videochat, prin violență fizică, intimidare și supraveghere constantă.
”Ca să faci un exhibiționism erotic sexual, trebuie să ai o disfuncționalitate, care se armonizează cu disfuncționalitatea privitorului, care și aceștia au suferințele lor în zona personalității. Ce satisfacție să ai uitându-te la fetele alea care se exhibiționează?”, a mai spus Tudorel Butoi.
Psihologul criminalist susține că nici pe departe nu pot fi asociați frații Tate la infractorii profesioniști, pentru că faptele lor sunt din categoria criminalității obișnuite la nivelul lumii interlope.
Infractorii profesioniști nu ajung la arest. La ei, este vorba de un orgoliu maladiv, un egoism, un egocentrism. Ei se comportă excentric, realizează tușe din acestea”, potrivit profilului psihologic făcut de Tudorel Butoi fraților Andrew și Tristan Tate.
Psihologul criminalist a subliniat că, acum, cazul fraților Tate ar trebui să îndrepte privirile anchetatorilor care se ocupă de criminalitatea organizată spre periferiile Bucureștiului, unde astfel de infractori care fac trafic de persoane și-ar fi mutat activitățile ilegale, ascunși în spatele unor garduri.
”Aceste stabilimente nu mai există prin centrul Bucureștiului. Zona în care se mișcă aceste clandestinități, care nu plătesc nici impozite, se sustrag și fac ceea ce presa ne-a dat să vizionăm cu frații Tate și alții, acestea sunt, acum, în zonele periferice ale marilor orașe, unde potentații au avut posibilitatea să-și facă gardul de 2,20 metri, să-și facă subsolurile, să-și facă stabilimentele, dormitoarele și saloanele și unde se adună după «rețetă».
”Cine dă aprobările, cum dă aprobările, ce controale se fac, ce exigențe sunt și ce taxe plătesc? Cum poți să ai munți de mașini? Vă dați seama la ce taxe trebuiesc ăștia puși?”, a adăugat Tudorel Butoi.
Psihologul criminalist nu crede că frații Tate mai pot fi reabilitați.
Ei sunt băieți tineri, în imaginația unui drept naiv, se pot redresa, se pot reabilita. Dar doar în imaginația unui drept naiv, pentru că eu nu cred că s-ar putea reabilita, ei sunt structuri psihopatice.
De altminteri, părerile mele, după o viață de psiholog criminalist, sunt formate. Psihopatul de această natură este ireversibil în ceea ce înseamnă educația lui și pentru mine vorbesc faptele”, a conchis Tudorel Butoi.
Andrew și Tristan Tate sunt în arest din 29 decembrie 2022, după perchezițiile făcute de procurorii DIICOT la vila lor din Pipera și la studioul de videochat. Alături de ei au fost arestate Georgiana Naghel și Luana Alexandra Radu. Acuzațiile sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, iar procurorii au adus suficiente motive în instanță pentru ca judecătorii Tribunalului București să decidă arestarea fraților Tate și a celor două românce pentru 30 de zile. Andrew și Tristan Tate, precum și cele două românce așteaptă acum decizia Curții de Apel București, unde avocatul lor a contestat arestarea preventivă.
Urmăriți interviul integral:
CITEȘTE ȘI: