România ar putea ”dispărea” de pe harta Europei?! Publicația rusă Pravda a publicat un articol în care scrie că România care ”ar putea dispărea” în conflictul dintre Rusia și Occident. De aseamenea, pe ”lista neagră” se află și Polonia, Lituania și Finlanda.
Potrivit publicației, Kremlinul se teme că România o să fie folosită drept bază a trupelor NATO care ar intra în Ucraina și ar fi detașate la Odesa, pentru a-i împiedica pe ruși să elibereze acel oraș.
Autoarea Olga Lebedeeva, justifică în editorialul publicat de Pravda ”operațiunea militară specială” din Ucraina declanșată de Putin drept contraofensiva Moscovei împotriva țărilor NATO, conduse de Statele Unite.
”Operațiune militară specială a Rusiei în Ucraina nimic altceva decât contraofensiva Moscovei împotriva lumii atlantice conduse de SUA. Rezultatul acestui război prin interpuși între Statele Unite și Federația Rusă poate fi prăbușirea și dispariția nu numai a Ucrainei, ci și a unui număr de state europene”, scrie Pravda, care citează Reseau International.
”Să fim sinceri: SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre în război direct cu Rusia după ce Ucraina va fi înfrântă. Asta înseamnă că se vor folosi de alți intermediari pentru a continua conflictul. Nu duc lipsă de candidați, însă Polonia, Lituania, România și Finlanda par a fi cei mai probabili. Evident, totul depinde de ruși”, se mai arată în articolul propagandistic publicat de Pravda, care a apărut și în Reseau International.
„O altă țară mică pe care SUA plănuiesc s-o folosească pe post de berbec contra Rusiei. Fiind membră NATO, România prezintă câteva amenințări:
– pentru Rusia: România ar putea fi folosită ca o bază pentru armatele NATO care vor intra în Ucraina și vor fi detașate la Odesa pentru a-i împiedica pe ruși să elibereze acel oraș;
– pentru Transnistria: SUA pot împinge acest teritoriu într-un război cu Republica Moldova, în care o garnizoană rusească de mai puțin de 2.000 de soldați nu ar avea nici o șansă. În oricare dintre aceste scenarii Rusia va riposta prin distrugerea completă a infrastructurii”.
În ceea ce privește Polonia, propaganda rusă a transmis că guvernul de la Varșovia demonstrează că este „foarte încântat de ideea războiului cu Rusia. Desigur, liderii săi nu sunt suficient de nebuni pentru a intra singuri în luptă. Dar ideea unei coaliții occidentale (cum s-a întâmplat înainte) împotriva Rusiei este foarte tentantă pentru ea”.
Mai mult, rușii susțin că dacă SUA vor avansa o astfel de idee, Polonia se va implica și drept consecință, Rusia nu va invada teritoriul Poloniei, dar va arunca țara „în secolul al XIX-lea, distrugând întreaga sa infrastructură modernă. Va urma o criză economică gravă și un exod în masă al polonezilor către UE și SUA. Astfel Polonia va avea aceeași soartă ca și Ucraina, un pământ pustiu, lipsit de populație, pe care nicio țară nu ar avea voie să se stabilească”.
Cât despre Lituania, propaganda rusă o consideră o țară mult prea mică și timorată pentru a intra în luptă cu Rusia.
”Lituania nu va decide niciodată să se implice într-un conflict armat împotriva Rusiei, dar Vilnius este predispus să ia decizii provocatoare ce ar putea forța până la urmă ca Moscova să zdrobească fostul teritoriu stăpânit de imperiul rus”, a amenințat propagandista care a adăugat că ”faptul că Lituania există este rezultatul acordului Rusiei când a cumpărat-o de la suedezi.
”Dacă va continua să riposteze, ursul rus se va supăra și va zdrobi această țară mică și neînsemnată”, a mai avertizat Lebedeva.
Propagandista susține că Finlanda este una dintre țările care nu pot exista fără acordul Rusiei. Cu toate acestea, rușii consideră că Finlanda este o parte integrantă a strategiei SUA de a încercui Rusia. Iar din această cauză Kremlinul poate să fie ”obligat” să procedeze la fel ca în Ucraina.
Mai mult, propaganda rusă amenință că dacă Finlanda va încălca acordul de neutralitate, din 1948, Moscova își rezervă dreptul de a reacționa până la dizolvarea acestui stat nordic.
În încheierea materialului său, Lebedeva a transmis că Rusia admite deja că este în război cu NATO și astfel, nu-și va mai impune nicio restricție în viitoarele acțiuni. De asemenea, aceasta a transmis că totul depinde de Rusia și de nivelul amenințării pe care îl percepe din partea celor patru state europene.