VIDEO | Sebastian Burduja: „Lansăm aplicaţia pentru mobil Ghişeul.ro, iar în câteva zile se va putea elibera cazierul judiciar”

Publicat: 26/01/2023, 19:23
Actualizat: 26/01/2023, 19:24

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunţat lansarea aplicaţiei pentru mobil Ghişeul.ro, precizând că sunt 1,5 milioane de utilizatori pe această platformă şi că rata de creştere este remarcabilă.

Totodată, el a afirmat că peste câteva zile se va putea elibera cazierul judiciar prin Ghişeul.ro, mai întâi pe platforma web şi după o perioadă şi pe aplicaţia de mobil.

“Subiectul principal al acestei conferinţe este lansarea aplicaţiei pentru mobil Ghişeul.ro. Suntem mândri că am ajuns în punctul în care să putem prezenta românilor o aplicaţie simplă, uşor de folosit, o aplicaţie care este menită să le uşureze pur şi simplu viaţa.

Mi-amintesc de ceea ce spunea cândva Octavian Paler şi anume că în orice paradis lucrurile se rezolvă cu o simplitate de care sunt capabili copiii sau zeii.

Nu ştiu dacă suntem încă într-un paradis Ghişeul.ro, mai avem de lucru, dar cred că orice român care va descărca aplicaţia Ghişeul.ro o va folosi, va descoperi că e mult mai uşor să plăteşti din câteva clickuri taxe şi impozite locale”, a declarat Sebastian Burduja, joi, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, el a prezentat și informații despre Ghișeul.ro.

“Cu privire la Ghişeul.ro avem astăzi aproximativ 1,5 milioane de utilizatori, iar ceea ce este cu adevărat remarcabil este rata de creştere a numărului de utilizatori. Doar anul trecut sunt peste 350.000 de noi utilizatori ai platformei. D

oar de la 1 ianuarie anul curent peste 65.000 de conturi noi, înseamnă aproximativ trei mii de conturi noi, create în fiecare zi. Avem peste 1.300 de instituţii conectate în platforma Ghişeul.ro, peste 400 de servicii publice, plăţi şi aşa mai departe în această platformă. E adevărat că rata de înrolare dintre primăriile din mediul urban şi rural diferă.

Dacă la municipii discutăm practic de toate municipiile, 91% dintre municipii sunt pe Ghişeul.ro, la comune discutăm de aproximativ o treime. Deci avem o distanţă de recuperat şi în proiectul de buget noi ne-am străduit să includem sume necesare pentru campanii de promovare a platformei Ghişeul.ro.

În 2022 au fost efectuate 8,8 milioane plăţi prin platformă, în total, deci doar anul trecut 3,7 milioane, deci peste 40 la sută din toate plăţile efectuate prin Ghişeul.ro s-au dublat anul trecut. În 2023, deja în această lună scurtă peste 500. 000 de tranzacţii online”, a explicat ministrul Digitalizării.

Românii își iau adio de la drumurile la secțiile locale de poliție

Burduja a adăugat că toate serviciile prin Ghişeul.ro au comision zero.

“Ghişeul.ro este unul dintre foarte puţinele exemple de parteneriat public-privat de succes în România. Vorbim practic de o platformă dezvoltată de un partener privat, pe o infrastructură pusă la dispoziţie de o instituţie a statului român în beneficiul cetăţenilor.

Este important de spus că toate aceste servicii se efectuează cu comision zero.

Deci românul, cetăţeanul, nu are niciun fel de barieră în calea folosirii acestei aplicaţii. Pot să spun că am testat-o şi eu personal. Lucrurile au mers fără greş. Mi-am plătit şi taxele şi impozitele locale.

Cei care şi le plătesc în primul trimestru beneficiază de acea bonificaţie de 10%.

Cred că este un timing bun pentru lansarea acestei aplicaţii şi încurajăm cât mai mulţi români- cu plăcere, domnule Câciu – să îşi plătească taxe şi impozite locale şi cu plăcere, bineînţeles, tuturor primarilor, autorităţilor locale din ţară, care vor avea astfel mai multe resurse la bugetul local”, a mai declarat Sebastian Burduja.

De asemenea, în câteva zile prin intermediul Ghișeul.ro va putea fi eliberat cazierul judiciar

“În câteva zile vom adăuga o funcţionalitate importantă pentru Ghişeul.ro. Înseamnă eliberarea online a cazierului judiciar, o problemă de 1,5 spre 2 milioane de drumuri la secţiile locale de poliţie pentru români în fiecare an.

Şi aşa cum astăzi un român poate din câteva clickuri să-şi plătească taxele şi impozitele locale, sau o amendă sau o taxă de admitere la facultate sau la o companie de utilităţi din Bucureşti sau multe alte taxe prin câteva clickuri şi, iată, şi prin aplicaţie aşa îşi vor putea scoate românii, noi toţi, cazierul judiciar”, a mai explicat ministrul Digitalizării.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...