Mai multe școli din Constanța au rămas fără căldură, elevii fiind nevoiți să stea în frig și să fie atenți la ore, să scrie, în timp ce mâna le îngheață pe stilouri.
Din cauza avariilor, mai multe zone din oraș nu au căldură, astfel că și unități de învățământ au rămas în frig. La Liceul ”George Călinescu” nu este căldură în clase de marți, iar din acest motiv, programul elevilor a fost redus, transmite Rador.
Elevii din Constanța sunt nevoiți să îndure frigul în timpul orelor de curs, deoarece avariile de la rețeaua de termoficare sunt din ce în ce mai dese, iar clasele nu pot fi încălzite. Așadar, în această dimineață, părinții au fost anunțați că orele curs vor avea jumătate din durata obișnuită. Și la Școala nr. 7 din Constanța elevii învață în frig, fiind cea de-a patra zi fără căldură.
Inspectorul general Sorin Mihai a fost întrebat câte unități de învățământ sunt afectate și cum se vor recupera orele de curs pierdute.
”Conform art. 11, alin (8) din ROFUIP, «În situaţii speciale, cum ar fi epidemii, intemperii, calamităţi, alte situaţii excepţionale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs şi a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, cu informarea inspectoratului şcolar.» Din comunicatele transmise de Societatea Termoficare, corelate cu precizările venite din partea directorilor cu privire la punctele termice care apăreau în comunicate și care deserveau unitățile de învățământ, în primele zile ale acestei săptămâni ar fi fost afectate 11 unități de învățământ.
Cu toate acestea, din informările transmise de către managerii școlilor din Municipiul Constanța, unele au avut furnizat agent termic, cu intermitențe, altele au fost afectate, deși punctele termice cărora le aparțin nu erau în lista transmisă de Termoficare. Majoritatea unităților de învățământ afectate au luat prin CA hotărârea de a modifica durata orelor de curs, însă unele au precizat că nu există disconfort termic sau că au utilizat soluții alternative pentru asigurarea căldurii”, a precizat acesta potrivit g4media.ro.
Directorul RADET Constanţa susţine că a făcut tot ce a putut pentru a ţine în funcţiune sistemul de termoficare, care este vechi de peste 40 de ani.