Cu primăvara după colț, practic, punem pe agenda de weekend, așa cum te-am obișnuit, filme, piese de teatru, concerte și evenimente care să te facă să simți că zilele de final de săptămână pot fi motiv de bucurie.
Și în această săptămână vei găsi pe agenda de weekend premierele cinematografice, dar și îndemnul de a vedea filmele cele mai așteptate ale acestei perioade.
Împărăteasa Chinei a fost întemnițată în urma unei lovituri de stat. Ajutată de Finalthesis, negustor fenician, și de credincioasa ei gardă de corp, prințesa Sass-Yi fuge în Galia pentru a cere ajutorul celor doi viteji războinici Asterix și Obelix.
Regia: Guillaume Canet
Cu: Marion Cotillard, Vincent Cassel, Guillaume Canet, Zlatan Ibrahimovic
Gen film: Aventuri
Un grup ciudat de polițiști, infractori, turiști și adolescenți se întâlnesc într-o pădure din Georgia, unde un urs negru de 500 de kilograme se dezlănțuie după ce a ingerat cocaină în mod neintenționat. Bazat pe o întâmplare adevărată.
Regia: Elizabeth Banks
Cu: Ray Liotta, Keri Russell, Margo Martindale, Kristofer Hivju, O’Shea Jackson Jr.
Gen film: Thriller
Într-o lume a insectelor, Inspectorul Sun câștigă ultima misiune împotriva inamicului său, Lăcusta Roșie, înainte de a se îmbarca într-o călătorie către San Francisco. Însă vacanța lui se termină brusc când milionarul Dr. Acșiață este găsit ucis.
Regia: Julio Soto
Cu: Ronny Chieng, Catherina Martínez, Jesús Barreda, Andrea Villaverde, Txema Moscoso
Gen film: Animaţie
După ce mama ei, aflată în vacanță alături de noul ei iubit, dispare fără urmă, June pornește în căutarea ei folosind instrumentele pe care le are la dispoziție online. Munca ei de detectiv va scoate la suprafață mai multe întrebări decât răspunsuri.
Regia: Nicholas D. Johnson, Will Merrick
Cu: Nia Long, Ken Leung, Amy Landecker, Storm Reid, Megan Suri
Gen film: Dramă
Intră în pielea personajelor, joacă în piesa vieții tale de zi cu zi și mergi la teatru. Am pus pe agenda de weekend spectacole diverse, menite să te facă să trăiești emoția pură în fața scenei.
O înmormântare cu bucluc. Un jaf de zile mari. O comedie neagră plină de situații nebune. O excelentă satiră la adresa bisericii, a ipocriziei sociale și a integrității poliției, Jaful propune un carusel de situații care mai de care mai neașteptate.
Un polițist ciudat, o asistentă medicală căreia, în mod straniu, îi mor soții imediat ce se căsătorește, doi tineri hoți, la început de „carieră”, un proaspăt văduv și… soția lui decedată participă cu toții, cu voie sau fără voie, la o farsă nebună. La înmormântarea Doamnei McLeavy se întâmplă lucruri ciudate. Ce legătură există între un sicriu, un jaf și-o sumă mare de bani?
Când: sâmbătă, 25 februarie, ora 19.00
Unde: Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu
Distribuția: Sorin Cociș, Corina Dragomir, Diana Roman, Vlad Bălan, Răzvan Bănică, Șerban Gomoi, Corina Dragomir
Regia: Vlad Massaci
În goana după lucruri mărunte, avuție sau prestigii efemere, am uitat să mai simțim. Oare unde ne grăbim?
Tatăl lui Simone a clădit, pantof cu pantof, un imperiu de o valoare inestimabilă: Imperiul Pantofilor. Însă în acea noapte rece, ca niciodată, Simone l-a luat pe tatăl său de mână și i-a arătat ce era chiar acolo, în fața lor, și tatăl nu văzuse până atunci. Ce era cu adevărat important.
„Îngerul pantofilor” este un spectacol despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta, când timpul se oprește în loc și vedem, prin ochii unui copil, nevăzutul. Și adulții au nevoie de povești. O poveste pentru copii și oameni mari. O poveste despre relația copii-părinți. O poveste despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta. O poveste altfel despre ce este cu adevărat important. O poveste în care ochii copiilor văd nevăzutul. O poveste.
Când: sâmbătă, 25 februarie, ora 19.00
Unde: Teatrul Coquette
Distribuția: Dana Voicu
Regia: Ștefania Maftei
„Scrisori de dragoste” de A.R. Gurney a fost și este în continuare una dintre piesele pentru doi actori dintre cele mai jucate pe toate meridianele. Romanul epistolar emoționant și în același timp plin de umor al autorului american a fost abordat de cupluri de actori celebri, în special actori de film, care au dorit să demonstreze că sunt și buni interpreți de teatru”, spune regizorul Mircea Cornișteanu
După ce a avut parte de o distribuție memorabilă – Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, spectacolul se reia pe scena Teatrelli din perspectiva unei generații diferite, reunind alți doi actori de excepție – pe Cerasela Iosifescu și pe Claudiu Bleonț.
Când: duminică, 26 februarie, ora 19.00
Unde: Teatrelli
Distribuția: Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț
Regia: Mircea Cornișteanu
Mi-am spus că poți să înveți să mori, că poți să-i înveți pe alții să moară. Acesta îmi pare lucrul esențial pe care-l putem face, fiindcă suntem niște muribunzi care nu acceptăm să murim ‒ motivează dramaturgul Eugène Ionesco nașterea piesei „Regele moare”.
Textul este cea mai caldă, înduioșătoare și sinceră mărturisire a omului Eugène Ionesco despre marea întâlnire finală. Neliniștile nesfârșite, agonia permanentă din Jurnalele sale își găsesc transpunerea dramatică într-unul dintre cele mai profunde „poeme” despre moarte și acceptarea ei.
O metaforă alegorică a trecerii, o confesiune în oglindă a propriei conștiințe. Întreaga zbatere interioară a lui Bérenger‒ revolta, frica, spaima, groaza, tristețea, bucuria, dorința de a trăi, amintirile, nostalgia, resemnarea ‒ nu este altceva decât un ceremonial al trecerii prin care el, omul, învață acceptarea, învață a muri.
Dar Bérenger nu e singur. O are alături pe soția sa. Regina Marguerite și Regina Marie ‒ două aspecte ale uneia și aceleiași femei. Marguerite ‒ inițiatoarea, cea care permite accesul altor lumi „lumea dinaintea nașterii și cea de după”‒ ea îl naște, ea îl ajută să pășească în lumea de dincolo; Marie ‒ grația, tandrețea, fragilitatea ‒ neputincioasă în fața Morții.
„Regele moare” e un spectacol de o emoție copleșitoare, în care fiecare dintre noi joacă rolul principal.
Când: duminică, 26 februarie, ora 19.30
Unde: TNB
Distribuția: Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Ana Ciontea, Șerban Pavlu, Florentina Ţilea, Richard Bovnoczki
Regia: Andrei și Andreea Grosu
„Modul nostru de-a lucra la acest spectacol a fost unul total neobișnuit. Pornind de la discuții poate prea personale, am ales din traumele propriei noastre vieți o serie de dialoguri care ne-au urmărit de-a lungul anilor și pe care nu le-am mai povestit niciodată. Spectacolul este un colaj din întâmplări care te trezesc când în jur încă e crepuscul, și nu te lasă să adormi la loc. Ulterior, aceste dialoguri – venite mai mult din inconștient – par mai degrabă amuzante decât triste. Amândoi suntem în fața unei etape noi în viețile noastre, dar e imposibil să mergem mai departe fără o oarecare vindecare. Însă, pentru asta, avem nevoie să ne uităm înapoi pentru o ultimă oară, iar publicul poate să ne acompanieze în acest parcurs”, au spus cei doi actori despre piesă.
Când: duminică, 26 februarie, ora 19.30
Unde: UnTeatru
Distribuția: Alina Berzunțeanu și Istvan Teglas
Regia: Alina Berzunțeanu și Istvan Teglas
Am ales pentru tine concerte de toate felurile și le-am pus pe agenda de weekend pentru un final de săptămână plin de energie.
Alternosfera, Arenele Romane, sâmbătă, 25 februarie, ora 19.00
Dark City Nights 2023 part II : BlackSheep, Olympus Mons, Artificial Perception, Chaos Cult, Quantic Pub, sâmbătă, 25 februarie, ora 19.00
Anton, The Pub Universității, sâmbătă, 25 februarie, ora 20.00
Boney M., Sala Palatului, sâmbătă, 25 februarie, ora 20.00
D.E.N.I.S. (Garage Punk/Psychedelic), Trei Bețivi Bar, sâmbătă, 25 februarie, ora 20.00
The Colours, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 25 februarie, ora 21.30
Vox, True Club, sâmbătă, 25 februarie, ora 22.00
Ducu Bertzi, The Pub Universității, duminică, 26 februarie, ora 20.00
Maria lu’ Tănase – Marius Mihalache & Band, Palatul Bragadiru (Teatrul Godot), duminică, 26 februarie, ora 20.00