Vremurile grele cer măsuri disperate, ar putea spune o bandă de constănțeni care înșeală vânzătoarele de la patiseriile cu servire la geam. Iată despre ce e vorba.
O bandă de hoți a acționat în piața Tomis, în zilele de 22 și 23 februarie, păcălind angajatele unui fast-food.
Hoții purtau fie glugi, fie căciuli mari pentru a nu fi vizibili pe camere de supraveghere.
Metoda lor nu este una nouă, astfel, acționează fie prin metoda schimbării banilor fie prin cea a cumpărării unui lucru și apoi la renunțarea la el, înșală vânzătoarele cu sume cuprinse între 50 și chiar 300-400 de lei.
Una dintre „calitățile” escrocilor este iuțeala de mână dar și logoreea, prin care „amețesc” pur și simplu persoanele respective.
Prima faptă s-a petrecut marți, 22 februarie, atunci când un bărbat a vrut să schimbe mai multe bancnote de 10 lei.
Deși inițial a numărat 60 de bancnote, până când vânzătoarea i-a dat suma aferentă în bancnote de 50 de lei, bărbatul reușit să facă nevăzute 200 de lei, fără ca aceasta să observe.
„A venit un bărbat care se pare că filează activitatea noastră, pentru că a mai făcut schema cu schimbarea banilor si acum 3 ani jumătate.
A încercat schema cu una dintre angajatele noi, pentru că știa că nu i-ar fi mers cu cele vechi.
A numărat banii în fața fetei, și până aceasta s-a întors cu bancnotele mari, probabil că a folosit metoda capac, adică a înlocuit teancul de bancnote numărat inițial cu unul pe care îl avea gata pregătit, unde erau cu 200 de lei mai puțin.
Probabil că ne-a urmărit și a dat lovitura când a văzut că e o angajată nouă” , a declarat una dintre angajatele fast-food-ului.
La doar o zi după acestă întâmplare, o doamnă care părea destul de respectabilă, a cerut un suc la 6,5 lei, încercând să plătească cu o hârtie de 50 de lei, cu una de 1 leu și mărunțiș, pentru a primi înapoi 45 de lei.
După ce s-a răzgândit de mai multe ori în privința băuturii dorite, femeia a renunțat să cumpere însă a ținut-o morțiș că i-a dat bancnota de 50 de lei vânzătoarei, aceasta dispărând de asemenea ca prin minune, fără să o păcălească însă pe vânzătoare.
„A venit o doamnă și a cerut un suc, care costă 6,5 lei. A scos o hârtie de 50 de lei, una de 1 leu și 50 de bani mărunți, ca să îi dau 45 de lei rest.
Mi-am dat seama că vrea să mă păcălească în momentul în care mi-a zis să pregătesc restul.
Apoi a vrut alt suc, m-a tot învârtit timp în care bancnota de 50 de lei a dispărut. Până la urmă zis că nu mai vrea nimic, când i-am zis să îmi dea bancnota de 50 de lei.
Pe mine nu a reușit să mă păcălească, însă cred că a încercat la toate locațiile de pe aici”, a declarat una dintre vânzătoare.
Cele două scheme de furtișag sunt unele cunoscute ca metoda ”Maradona”, iar genul acesta de abordare a fost întâlnit și în anii trecuți.
Pe lângă metodele descrise, pungașii se folosesc și de alte tertipuri, cum ar fi folosirea de șepci, căciuli, sau orice alte obiecte care să le acopere fața, nu dau lovitura decât în locuri care servesc în stradă, și nu în interior, pentru a avea libertate de mișcare dar și pentru a putea să stea acoperiți, potrivit Replica.ro.