LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 369: SUA au avertizat China asupra unor CONSECINȚE GRAVE dacă va furniza arme pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina / Dmitri Medvedev ameninţă din nou cu o CATASTROFĂ nucleară globală

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 369: SUA au avertizat China asupra unor CONSECINȚE GRAVE dacă va furniza arme pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina / Dmitri Medvedev ameninţă din nou cu o CATASTROFĂ nucleară globală
Publicat: 27/02/2023, 14:25
Actualizat: 27/02/2023, 14:45

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni luni în şedinţă comună pentru a marca un an de la declanşarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Şedinţa comună este programată să înceapă de la ora 17,00. Decizia a fost luată sâmbătă de Birourile permanente reunite.

UPDATE 3: Dmitri Medvedev ameninţă din nou cu o catastrofă nucleară globală. El spune că o lume în care Rusia nu ar fi o putere mondială nu-şi are rostul

Dmitri Medvedev, fostul preşedinte şi premier al Rusiei, aliat al lui Vladimir Putin, a declarat luni, într-un articol publicat de presa rusă, că furnizarea continuă de arme din partea Occidentului către Kiev riscă să aducă la o catastrofă nucleară globală, reluând astfel, într-un moment în care situaţia de pe front nu pare să o avantajeze, ameninţări pe care Moscova le-a mai făcut în trecut.

„Bineînţeles, pomparea armelor poate continua şi poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor”, a declarat Medvedev într-un articol publicat de cotidianul Izvestia.

„Duşmanii noştri fac exact acest lucru, fără să vrea să înţeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranţă spre un fiasco total. Pierdere pentru toată lumea. Un colaps. O apocalipsă. În care uiţi timp de secole de viaţa ta anterioară, până când molozul încetează să mai emită radiaţii”, spune Dmitri Medvedev, citat de News.ro.

UPDATE 2: SUA avertizează China să nu ofere ajutor letal Rusiei

SUA au avertizat China asupra unor consecințe grave dacă va furniza arme pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina, în timp ce un general de rang înalt de la Kiev a vizitat orașul Bakhmut, aflat pe linia frontului, scrie Reuters, care face un rezumat al evenimentelor din ultimele 24 de ore.

Washingtonul și aliații săi din NATO se străduiesc să descurajeze China să ofere ajutor militar pentru războiul Moscovei, făcând comentarii publice cu privire la convingerea lor că Beijingul ia în considerare furnizarea de echipamente letale, inclusiv drone.

Temerile occidentale că China ar putea ajuta la înarmarea Rusiei vin în contextul în care forțele Moscovei se luptă să obțină câștiguri în jurul unor obiective cheie din estul Ucrainei iar Kievul pregătește o contraofensivă cu arme occidentale avansate, inclusiv tancuri de luptă.

„Beijingul va trebui să ia propriile decizii cu privire la modul în care procedează, dacă oferă sau nu asistență militară – dar dacă va merge pe acest drum, China va avea costuri reale”, a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, în cadrul emisiunii „State of the Union” de la CNN, scrie Mediafax.

UPDATE 1: Forțele ucrainene au doborât peste noapte 11 drone kamikaze

Forțele ucrainene susțin că au doborât în cursul nopții 11 drone kamikaze de fabricație iraniană, dintre care nouă deasupra regiunii Kiev, relatează Sky News.

Forțele aeriene au declarat că de la ora 23:00 noaptea trecută până în această dimineață, Rusia a folosit 14 dintre vehiculele fără pilot de tip Shahed.

Pe parcursul războiului, Ucraina a raportat o serie de atacuri rusești cu drone Shahed-136 de fabricație iraniană. Kremlinul a negat în mod repetat că folosește drone de fabricație iraniană în Ucraina.

Iranul a recunoscut că a trimis drone către Rusia, dar afirmă că acestea au fost trimise înainte de invazia Moscovei în Ucraina anul trecut.

Armata ucraineană a declarat pentru prima dată că a distrus o dronă iraniană în apropiere de Kupiansk, în Harkov, în nord-estul țării, în septembrie anul trecut.

Rusia a folosit inițial dronele pentru a ataca echipamente militare ucrainene pe linia frontului, dar în a doua jumătate a lunii septembrie a început să le folosească pentru atacuri asupra infrastructurii din regiunile Odesa, Mykolaiv și Harkov, potrivit datelor armatei, scrie Mediafax.

Şedinţă comună a Parlamentului pentru marcarea unui an de la declanşarea războiului din Ucraina

Conducerea Parlamentului a stabilit organizarea unei şedinţe comune a celor două Camere la împlinirea unui an de la declanşarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Aceasta va avea loc luni, începând cu ora 17.00, transmite News.ro.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc luni, de la ora 17.00, iar plenul Camerei Deputaţilor va avea loc de la 16.00.

Potrivit programului stabilit de Birourile reunite ale celor două Camere, în cadrul şedinţei solemne vor avea loc ntervenţii din partea grupurilor parlamentare, când 5 minute pentru fiecare grup parlamentar reunit şi 2 minute pentru deputaţii şi senatorii neafiliaţi

Tot luni era programată dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, însă aceasta a fost amânată, după ce ministrul a informat conducerea Parlamentului că avea programată deja o vizită în Spania.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a intrat vineri în al doilea an, fără să se întrevadă un final pentru acest conflict care a ucis deja zeci de mii de oameni, a distrus oraşe şi localităţi, a forţat milioane de persoane să fugă şi a adus o tensiune de Război Rece în relaţiile internaţionale.

Vladimir Putin a ordonat o invazie la scară largă asupra Ucrainei la 24 februarie anul trecut, cu scopul de a cuceri rapid capitala Kiev şi de a răsturna guvernul proeuropean, dar aceste speranţe au fost spulberate de o apărare acerbă, precum şi de gafe militare care au pus piedici Moscovei.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de...
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Temperaturi atipice în următoarele patru săptămâni. O iarnă cum n-a mai fost de mult
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Al doilea vaccin împotriva variolei maimuței, aprobat de OMS