Acuzați de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, excentricii milionari Andrew și Tristan Tate rămân în arest preventiv cel puțin până la finalul lunii martie, după decizia luată luni, 27 februarie, de judecătorii Curții de Apel București. Dincolo de toate aceste acuzații, însă, o informație-bombă oferă o nouă perspectivă în legătură cu insistența lui Andrew Tate de a cere eliberarea din arest.
Potrivit informațiilor obținute de Gândul, Andrew Tate le-a dezvăluit judecătorilor că are o boală foarte gravă, de care a aflat după o investigație făcută în Dubai, cu doar câteva zile înainte de a fi pus sub acuzare și arestat pentru trafic de persoane.
Milionarul britanic a încercat să convingă instanța să îl pună în libertate, pentru a putea ajunge din nou în Dubai, unde ar trebui să fie reexaminat de specialiștii care i-au pus diagnosticul în decembrie 2022, însă judecătorii au considerat că el poate fi investigat și tratat în spitale din România.
Gândul a aflat, în exclusivitate, și care a fost diagnosticul pe care Andrew Tate l-a primit în Dubai.
Surse Gândul precizează, în exclusivitate, că ”diagnosticul pus acestuia este de tumoră traheală cu extindere la nivelul bronhiilor și plămânilor”.
În același timp, acestea au explicat și care ar fi fost cele două scenarii luate în calcul de milionarul britanic, în funcție de hotărârea judecătorilor.
”Milionarul britanic a primit diagnosticul de tumoră traheală cu extindere la nivelul bronhiilor și plămânilor. De aceea, în luna ianuarie 2023, Andrew Tate spera că, în cazul în care instanța îl va elibera din arest, se va duce în Dubai pentru reexaminare.
În cazul în care nu ar fi fost eliberat, urma să meargă la Spitalul Ponderas. La Ponderas a și fost examinat ulterior, fiind în stare de arest preventiv”, au spus sursele Gândul.
Cei doi milionari și avocații lor au încercat, după ce au fost arestați preventiv, să demonstreze că ar putea fi cercetați în stare de libertate, numai că nu au avut câștig de cauză, procurorii argumentând că au un ”background” care nu lasă loc interpretărilor, iar modul în care au acționat în legătură cu victimele arată foarte clar ”pericolul social”.
În cursul cercetărilor, a fost stabilit chiar și un ”tipar” conform căruia acționau frații Andrew și Tristan Tate, aceștia având, potrivit procurorilor DIICOT, capacitatea de a identifica alte potențiale victime, tocmai pentru a profita, apoi, de vulnerabilitatea lor.
Procurorii au mai arătat și că frații Andrew și Tristan Tate ar putea fugi din România dacă ar fi eliberați din arest.
Anchetatorii au scos în evidență, în acest context, o declarație mai veche a unuia dintre cei doi milionari excentrici, acesta afirmând că are conturi în 19 țări ale lumii și ar putea zbura folosind mai multe pașapoarte.
”Dacă greșesc și Anglia mă vrea în pușcărie, pot zbura cu un pașaport nigerian sau american, sau englez, sau polonez, sau estonian. Am conturi bancare în 19 țări”, arătau procurorii DIICOT în referatul prin care au cerut, în ianuarie, prelungirea cu 30 de zile a arestării preventive, din care Gândul a prezentat extrase, în exclusivitate.
Viața în arest preventiv se află exact la capătul opus celei pe care Andrew și Tristan Tate o duceau în libertate. În astfel de condiții, milionarii au încercat și o altă ”strategie” pentru a-i convinge pe judecători să fie eliberați.
Scenariul prevedea ca mai multe fete care au lucrat pentru milionari arestați să vină și să declare, ”îndurerate” și afectate de situație, că nu au fost victime și că nimeni nu le-a constrâns să facă videochat.
”Hai să ne prefacem că suferim, să le spunem organelor judiciare că îi iubim pe băieți și că am fost induse în eroare și că nu ne place această situație. Dacă purtăm ochelari de soare poate că o să reușim să smulgem și vreo două lacrimi, urmând să se felicite una pe alta cât de bune actrițe sunt, And the Oscar goes to…. (n.red. – Și Oscarul merge la…)”, se arată în motivarea Curții de Apel București, care citează interceptări din dosar, potrivit Digi 24.
Potrivit referatului cu propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive, frații Andrew și Tristan Tate au exercitat un control permanent asupra victimelor, transformându-le, în ultimă instanță, în ”sclavi”.
”Periculozitatea deosebit de ridicată a faptelor pentru care inculpații sunt cercetați decurge din:
Andrew și Tristan Tate, alături de Luana Radu și Georgiana Naghel, au fost reținuți în 29 decembrie 2022 și arestați preventiv o zi mai târziu, la solicitarea procurorilor DIICOT, care îi acuză că, în cursul anului 2021, „ar fi constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.
”Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, a transmis DIICOT.
CITEȘTE ȘI: