EXCLUSIV VIDEO | Corina Crețu, despre evenimentul politic al anului 2023 și alegerile din 2024: „Dacă un om nu merge la vot, atunci altcineva alege în locul său. Este important să rămânem pe traiectoria proeuropeană”

Publicat: 03/03/2023, 10:00

Anul 2024 reprezintă un adevărat examen de maturitate al electoratului român. Dincolo de nemulțumiri și de neîncrederea în politicieni, alegătorii trebuie să-și fructifice votul, pentru că, altfel, va ajunge să decidă altcineva în locul lor, spune, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV, europarlamentarul Corina Crețu, fost comisar european pentru politică regională.

Corina Crețu susține că rotativa guvernamentală este evenimentul politic al anului 2023, iar în 2024, românii vor trebui să își exprime opțiunile la cele patru runde de alegeri, de aceea este important ca România să fie la fel de stabilă, iar oamenii să nu își piardă încrederea și, prin alegerile pe care le fac, să rămână pe traiectoria proeuropeană.

Fostul comisar european recunoaște că nu este ușor să-ți faci un nume la Bruxelles, tocmai de aceea consideră că este important cine apără interesele țării în instituțiile europene.

Cele patru runde de alegeri din 2024 vor fi examenul de maturitate al electoratului

Corina Crețu susține că, în mijlocul tuturor acestor schimbări și resetări ale securității lumii, România trebuie să meargă în continuare pe traiectoria proeuropeană.

„Eu sunt cumva bucuroasă că există o stabilitate în România, de care avem nevoie în această situație de război. Fără doar și poate, evenimentul politic din 2023 este mult disputata rotativă guvernamentală.

În ceea ce privește PRO România, suntem într-o perioadă de reconstrucție, sper să pornim cu motoarele mai puternic din primăvară, atunci când vom putea să ne întâlnim mai mult cu oamenii. Ideea este de a ne pune experiența la dispoziție.

Este foarte important ca încrederea cetățenilor să nu scadă atât de mult, astfel încât să nu se mai ducă la vot, pentru că țara trebuie guvernată.

Și la Parlamentul European, tot 33 de locuri vor fi, important este dacă vor fi oameni care au experiența necesară să ne reprezinte. Până devii un nume la Bruxelles, este foarte greu în toată această concurență care există. Noi, cei care suntem mai vechi, suntem singurele voci care mai contăm acum în Parlamentul European.

Cred că anul 2024, cu cele patru runde de alegeri, va fi un examen de maturitate al electoratului.

Sigur că ia amploare acest curent al nemulțumirilor și cred că este important să rămânem pe traiectoria proeuropeană. Oamenii să-și păstreze încrederea și să meargă la vot. Dacă un om nu merge la vot, atunci trebuie să fie conștient că altcineva va alege în locul său„, a spus europarlamentarul Corina Crețu.

„Partea cea mai grea este să-ți demonstrezi tot timpul profesionalismul”

Corina Crețu a vorbit despre provocările prin care trece femeia-politician, afirmând că important este să te menții și să-ți demonstrezi tot timpul profesionalismul.

Europarlamentarul a mărturisit că șansa de a ajunge comisar european a ajutat-o să capete experiență și să ajungă printre numele cunoscute la Bruxelles, iar acum are convingerea că de acolo poate ajuta cel mai bine România.

”Acum, suntem la egalitate în Parlamentul European, femei și bărbați. Din păcate, în Parlamentul național încă sunt sub 20% femei. Este vorba și de a răzbate, dar partea cea mai grea este de a te menține și de a-ți demonstra tot timpul profesionalismul. Eu am avut această șansă să fiu comisar european, fapt care m-a făcut, într-un fel, o specialistă într-un anumit domeniu.

Fără să mă laud, faptul că nu am un grup politic în spate și cu toate acestea primesc rapoarte importante înseamnă că, în comisiile respective, oamenii își dau seama că există un expert.

Știți bine că am trecut printr-o problemă de sănătate foarte grea (Corina Crețu a fost diagnosticată cu cancer la sân și operată – n.r.), dacă îmi mai doresc un mandat este pentru că vreau să fac bine și să ajut de acolo de unde știu cel mai bine. Cred că de la Bruxelles pot să ajut mai mult România decât aș putea s-o fac din țară”, susține europarlamentarul.

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | PNRR, oportunitate istorică sau eșec pentru România? Fost comisar european: „Nu știu ca vreo altă țară să fi introdus în PNRR problema pensiilor, atributul suveran al oricărui stat”

EXCLUSIV VIDEO | Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023? Corina Crețu: ”Ambasadorul trebuia retrimis când obțineam o soluție la blocaj. Au de câștigat țări care își spun punctul de vedere”

EXCLUSIV VIDEO | Negociere accelerată pentru aderarea Ucrainei la UE? Corina Crețu: „Sunt de îndeplinit multe lucruri pentru o țară în război. Ne dorim regim de urgență și pentru Republica Moldova”

EXCLUSIV VIDEO | Primele verificări ale Comisiei Europene pe Canalul Bâstroe. Corina Crețu: ”Solidaritatea față de Ucraina trebuie să continue, dar trebuie să vedem ce este acolo”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Șoferii vor conduce însoțiți, deși au obținut permis auto. Se schimbă Codul Rutier în România
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Energia din Marea Britanie, scumpită de fenomenele meteorologice și de conflictele internaționale