Luana Radu, fosta polițistă de la Secția 7 din București, arestată preventiv în dosarul fraților Tate, ar fi avut legături strânse cu mediile mondene din Capitală. În acest sens, tânăra ar fi avut o legătură cu un bărbat aflat în conducerea unuia dintre cele mai cunoscute cluburi bucureștene.
Primele detalii legate de trecutul Luanei Radu au ieșit suprafață imediat după descinderile procurorilor DIICOT la vila și la studioul de videochat din Pipera ale fraților Andrew și Tristan Tate. Atunci s-a aflat că Luana Radu absolvise Academia de Poliție și lucrase, o scurtă perioadă, la Biroul Cercetări Penale din cadrul Secției 7.
Tot despre Luana Radu s-a aflat că nu a ascuns niciodată că dorește să se apuce de videochat și a demisionat din structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Ajunsă în echipa de lucrătoare sexuale a fraților Tate, aceasta și-a făcut operații estetice de înfrumusețare și a devenit, în timp, alături de Georgiana Naghel, unul dintre oamenii de mare încredere ai milionarilor britanici. Luana Radu este acuzată că, ani la rând, le-ar fi controlat cu o mână de fier pe fetele exploatate în studioul de videochat și, spun surse din anchetă, ar fi fost chiar mai agresivă decât cei doi bărbați cu cetățenie britanică și americană.
Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Gândul, că legăturile cu videochatul ar fi început, pentru Luana Radu, încă de pe băncile Academiei de Poliție. În acest sens, femeia ar fi avut o relație de iubire cu un coleg care, la fel ca și ea, ar fi renunțat la cariera în slujba legii pentru a oferi servicii sexuale virtuale, în regim de videochat.
În plus, spun sursele citate, tânăra ar fi avut o relație și cu un bărbat aflat în conducerea unui club de lux din Sectorul 2, chiar pe raza de competență a Secției 7, unde o vreme a activat ca polițistă.
De altfel, frații Andrew și Tristan Tate obișnuiau să frecventeze clubul respectiv, unde erau recunoscuți drept unii dintre cei mai buni clienți. Aceștia aveau mereu note mari de plată, iar serviciile de pază le achitau separat, cu aproximativ 1.000 de euro pentru o singură seară.
În plus, procurorii DIICOT care instrumentează dosarul au constatat, în urma perchezițiilor informatice, că Luana Radu ar fi fost ajutată să intre în bazele de date MAI.
„În perioada aprilie 2022 – decembrie 2022, a efectuat investigații, inclusiv în bazele de date ale MAI, în ceea ce privește organele de cercetare și urmărire penală ce efectuează cercetări în prezenta cauză (…) fiind imposibil ca inculpata să acceseze baza de date a MAI fără sprijinul altor persoane”, a arătat judecătorul de la Tribunalul București în motivarea deciziei din 21 februarie, când a prelungit mandatele de arestare preventivă doar pentru Andrew și Tristan Tate, iar în cazul celor două femei care le-au fost complici a decis plasare în arest la domiciliu.
Dacă procurorii nu au reușit să convingă judecătorul de la Tribunalul București să le mai țină în arest preventiv încă 30 de zile pe Luana Radu și pe Georgiana Naghel, la Curtea de Apel București, magistrații au decis, în 27 februarie, că sunt suficiente dovezi ca și acestea să rămână încarcerate, la fel ca și frații Tate.
Andrew și Tristan Tate, alături de Luana Radu și Georgiana Naghel, au fost reținuți în 29 decembrie 2022 și arestați preventiv o zi mai târziu, la solicitarea procurorilor DIICOT, care îi acuză că, în cursul anului 2021, „ar fi constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.
CITEȘTE ȘI: