Dimineață de coșmar pentru pasagerii un microbuz din județul Constanța. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce un microbuz și un autoturism s-au ciocnit în Eforie Nord.
Medicii care au intervenit la fața locului au găsit cinci victime. Din fericire, acestea nu sunt în stare gravă.
„Trei persoane au fost transportate la UPU Constanța (o victima cu SMRUD B Tuzla, două victime cu ambulanțele Serviciului de Ambulanță) conștiente, prezintă traumatisme minore. Celelalte două persoane au fost asistate medical la fața locului, refuză transportul la spital”, transmite, luni, ISU Constanța.
Victimele au suferit traumatisme la nivelul mâinilor și picioarelor, la torace și la nivelul capului.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” a informat că în microbuz erau zece persoane, iar în autoturism, cinci persoane.
La fața locului a intervenit stația Tuzla cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, echipajul SMURB B și Detașamentul Port cu un SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple.
Începând cu 2024, cine încalcă legislația rutieră pe autostrăzi se va trezi cu amenda direct la domiciliu. Compania de drumuri pregătește implementarea unui sistem modern de modernizare a traficului pe șoselele de mare viteză din România.
De anul viitor, vom avea montate camere radar pe drumurile de mare viteză pe care au loc și cele mai multe accidente rutiere, pe fondul traficului aglomerat.
Șoferii vitezomani vor fi amendați automat și nu vor avea șansa să mai scape de filtrele de poliție.
Pe Autostrada A1, București-Pitești, compania de drumuri va monta 48 de sisteme pentru detecția incidentelor, 33 de camere mobile, camere de supraveghere a traficului, dar și mai multe sisteme de avertizare pentru buna desfășurare a circulației rutiere.
La fel și pe Autostrada Soarelui București-Cernavodă unde vor fi amplasate noi echipamente IT pentru o mai bună monitorizare a traficului.
Îmbunătățiri vor fi și aici, pe A3, București Ploiești. Și pe DN1, București-Ploiești va fi modificată tehnica ce ajută echipamentele tehnice să funcționeze mai rapid.
De asemenea, România se află în faza de demarare a licitației pentru acest proiect, iar banii au ca sursă Comisia Europeană.