Pe malul lacului de acumulare Vidra se află stațiunea cu același nume, ajunsă în paragină. După căderea comunismului, resortul turistic arată ca dintr-un film de groază.
Era locul preferat al lui Nicolae Ceaușescu, unde visa să organizeze chiar și Jocurile Olimpice de Iarnă, dar acum este reflexia nepăsării: o stațiune-fantomă.
Stațiunea Vidra, din județul Vâlcea, ar fi putut fi una din cele mai frumoase din țară, dacă nu s-ar fi transformat într-o ruină sinistră, care se înalță, tăcută, pe culmi.
Drumul spre stațiune este la fel de distrus, cu bucăți de asfalt turnat în urmă cu mai bine de 40 de ani.
Cei care au văzut stațiunea în perioada ei bună spun că aici veneau copiii în tabără.
Călătorul este întâmpinat de un peisaj apocaliptic, asemănător Pripyatului radioactiv, afectat de dezastrul nuclear de la Cernobâl, din 26 aprilie 1986.
Un adevărat platou pentru filmele de groază sau cu zombie, la doar câțiva zeci de metri de lacul Vidra, un hotel fără nume, o imagine dezolantă. După zeci de ani de administrare sindicală, din baza turistică nu a mai rămas decât o ruină stranie.
Aici venea Ivan Patzaichin să se antreneze, pentru că lacul e la trei minute distanță, spune un om care păzește câteva vile pe care sindicatele au încercat să le repună pe harta turismului.
El spune că a fost deschis, cu 100 de locuri de cazare, dar a venit pandemia și s-a închis totul.
Stațiunea Vidra, ca de altfel și Stațiunea Voineasa, sunt sub administrarea confederațiilor sindicale din România. Stațiunea a apărut în anii 1980, inițial fiind o colonie muncitorească a TCH, compania care a construit barajul de arocamente din vecinătate.
Ulterior, colonia a devenit o stațiune. În 1985 a fost amenajată o pârtie de schi și un telescaun și a început construcția unui hotel. Totul s-a încheiat în momentul revoluției din 1989.
Hotelul nu a funcționat niciodată. Avea sală de sport cu saună și sală de mese, își amintește paznicul.
Peisajul de basm trăiește în contradicție cu imaginea apocaliptică. La Vidra, nu se mai întâmplă nimic, spune primarul Sebastian Năstăsescu Gabriel.
Acesta dă vina și pe Guvern, care nu s-a implicat pentru a rezolva problema stațiunii.
În apropierea stațiunii Vidra se află Domeniul Schiabil Transalpina, unul din cele mai frumoase domenii schiabile din țară.
Investiția în instalații și în pârtiile de schi a fost mult timp parcă „sabotată”, scrie digi24.ro.
De multe ori, turiștii care vin în zonă sunt nevoiți să aibă excursii de o zi, deoarece nu există suficiente locuri de cazare în zonă.