EXCLUSIV | Sandu Geamănu încearcă să scape de pedeapsa de 27 de ani, primită pentru omor deosebit de grav. Ce strategie nouă are liderul interlop

EXCLUSIV | Sandu Geamănu încearcă să scape de pedeapsa de 27 de ani, primită pentru omor deosebit de grav. Ce strategie nouă are liderul interlop
Sandu Geamănu are de executat 27 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav
Publicat: 21/03/2023, 07:00

Temutul lider interlop Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu, încearcă să scape de pedeapsa de 27 de ani de detenție pe care acesta a primit-o pentru un omor comis în anul 2008, pe care autoritățile l-au catalogat drept deosebit de grav. Ajuns după gratii, Sandu Geamănu a susținut mereu că victima a murit de bătrânețe și nu din cauza torturii îngrozitoare la care el a supus-o, împreună cu alți trei complici. 

În noiembrie 2008, polițiștii au intrat în alertă după ce un bătrân în vârstă de 74 de ani, care locuia într-o vilă din Sectorul 6, a fost tâlhărit de patru persoane mascate, care l-au torturat în mod bestial pentru a spune unde își ține economiile. Tâlharii au sunat la poartă, iar când bătrânul a deschis, l-au prins de brațe și l-au dus, pe sus, înapoi în casă.

Aceștia știau precis că omul are în locuință o sumă mare de bani, motiv pentru care s-au apucat să-l bată pentru a-l determina să spună unde i-a ascuns. Omul a suportat zeci de minute de tortură și a cedat abia după ce unul dintre atacatori i-a pus cuțitul la gât nepoatei sale, în vârstă de 16 ani.

După ce au luat 250.000 de lei dintr-un lăcaș amenajat în spatele unui tavan fals, tâlharii au fugit cu autoturismul Audi Q7 al victimei.

Bărbatul a supraviețuit bătăii și a fost internat o bună bucată de vreme, în condițiile în care, printre altele, suferise o ruptură de ficat, avea coastele rupte, dar și alte traumatisme.

Omorul, descoperit de medicii legiști

Totuși, câteva luni mai târziu, bărbatul a murit, iar legiștii au tras concluzia că decesul a fost provocat de bătaia cruntă încasată în noiembrie 2008. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis atunci un dosar pentru omor deosebit de grav.

Informațiile erau foarte puține, dar autorii făcuseră deja o prima greșeală, în condițiile în care mașina furată de la victimă a fost surprinsă de o cameră de supraveghere. Pentru că imaginile erau foarte neclare, au fost trimise în SUA, la FBI, unde au fost îmbunătățite. Astfel, s-a putut stabili că unul dintre pasageri seamănă foarte bine cu Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu.

În paralel, polițiștii Serviciului Omoruri au întrebat familia ce a dispărut din casă, iar rudele celui ucis au menționat mai multe mătănii și icoane mici care fuseseră cumpărate de la Mănăstirea Cernica. Ca urmare, au fost cumpărate altele, identice, pentru a putea fi recunoscute în cazul unei percheziții.

Șansa anchetatorilor a surâs după ce Ștefan Mărgean, zis Fănoiu, unul dintre oamenii lui Geamănu, a fost condamnat la 18 ani de detenție, după ce i-a furat mașina lui Andrei Hrebenciuc. De altfel, Fănoiu era hoț de autoturisme și participase inclusiv la furtul limuzinei lui Gigi Becali, faptă coordonată chiar de Sandu Geamănu.

Ștefan Mărgean a spus că știe cine l-a tâlhărit pe bătrân și i-a indicat pe Alexandru Ilie, Tinel Niculae, Constantin David Stan și Adrian Florin Simion.

În acest context, a fost percheziționat autoturismul BMW al lui Alexandru Ilie, iar în interior s-au găsit icoanele luate din casa victimei. Geamănu, care este pastor penticostal, le-ar fi luat cu el în condițiile în care ar fi considerat că „vor arăta frumos în mașina lui”.

Sandu Geamănu se consideră condamnat pe nedrept

Sandu Geamănu nu a contestat tâlhăria, dar a considerat întotdeauna că moartea bătrânului nu a avut legătură cu loviturile încasate, iar pedeapsa definitivă  de 27 de ani, primită în 2014, este una nedreaptă.

Anul acesta, la începutul lunii februarie, Sandu Geamănu și-a angajat un avocat și a depus, la Tribunalul București, o cerere de revizuire a dosarului.

Ca urmare, pentru judecarea cererii, instanța a citat un membru al familiei victimei, care figurează ca parte vătămată, dar și pe reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență București, care s-a constituit parte civilă.

În cazul în care instanța constată că sunt îndeplinite condițiile legale, admite, în principiu, judecarea cererii de revizuire.

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a cererii de revizuire sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea pedepsei până când, prin rejudecare, este luată o nouă hotărâre definitivă.

Astfel, în cazul în care magistrații vor fi de acord cu solicitarea liderului interlop, acesta ar putea fi pus în libertate.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Cum a fost găsit, de fapt, Andrei Versace de către anchetatori. Prietenii cunoscutului influencer nu...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi cu transmisie automată. Mașini cu un preț imbatabil...
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate...
Oana Cuzino, victorie în procesul deschis Primăriei Capitalei. Ar putea încasa o sumă uriașă
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
7 jocuri clasice pe care probabil nu le-ai încercat și care astăzi sunt disponibile online
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Inteligența Artificială poate crea hărți pe baza unui text