În anii trecuți, cozonacul nu lipsea de pe masa românilor, acum, pare că acest preparat dulce a devenit un lux pentru mulți oameni.
Sărbătorile pascale din acest an se anunță cu scumpiri pentru tradiționalul cozonac.
Prețurile mari la ingredientele de bază precum ouă, faină, nucă, zahar au crescut si ele, determinând astfel o creștere de cel puțin 10% la prețul final al cozonacul, asta față de anul trecut.
Cozonacul devine un lux de anul acesta pentru mulți dintre români.
La o patiserie din Bacău deja au început pregătirile.
Preturile cozonacilor variază între 60 de lei și 150 de lei, totuși, mulţi români nu-şi permit luxul de a cumpăra produsele tradiționale de Paşte.
Aşa că reprezentanții patiseriilor au găsit repede o soluție la criza actuală, comercializează cozonac la felie sau la jumătate.
„Am venit în întâmpinarea clienților cu achiziționarea unei jumătăți de cozonac pentru cei care poate nu-şi permit unul întreg sau nu au nevoie de unul întreg.
Suntem printre puținii care au magazin online şi se poate comanda oriunde, iar livrarea o facem la ora şi la data stabilită de client”, spune Dorin Bejenaru, manager.
„Foarte scump. Toate ingredientele sunt mare, dar pentru prima zi de promoție ar trebui şi o reducere”, spune cineva.
De Paşte, un meniu pentru patru persoane, care conține drob, pască şi cozonac, va costa în jur de 500 de lei, cu 30% mai mult decât anul trecut.
Prețul la cozonaci diferă de la o formă la alta, în funcție de aromă, umplutură sau de gramaj.
Preturile variază între 60 de lei și poate ajunge și 150 de lei, totul depinde de patiserie, potrivit Antena3.ro.
Clienții sunt nemulțumiți de prețul mare al cozonacilor, recunosc că prețul reflectă trendul crescător la toate alimentele, dar se plâng că nu-și permit, nici măcar la felie sau jumătate de cozonac, așa că reprezentanții patiseriilor au găsit repede o soluție la criza actuală, comercializează cozonac la felie sau la jumătate.