Cel mai nou semn de circulație din România poate da multe bătăi de cap, mai ales celor care au o anumită vârstă și nu sunt la curent cu cele mai noi informații din domeniul tehnologiei.
Puțini șoferi știu ce înseamnă, de fapt, acest indicator rutier. El a fost introdus în ultimii ani în Condul Rutier, pentru a ține pasul cu evoluția tehnologiei.
Semnul de circulație albastru cu „@” se amplasează în apropierea unui centru cu acces la internet. Pe indicatorul rutier se poate inscripționa și distanța până la locul respectiv, potrivit publicațiilor de specialitate.
Chiar dacă ești posesor de permis auto de multă vreme, există câteva indicatoare auto care îți pot face probleme, mai ales dacă seamănă foarte bine cu un altul.
Semnul de circulație care arată staționarea alternantă te poate duce în eroare, mai ales că există două indicatoare. De ce există două indicatoare pentru același lucru? Problema apare atunci când staționarea se poate face în funcție de… zile: pare sau impare.
Așadar, cel care arată precum un cerc în care sunt două linii verticale tăiate, înseamnă că staționarea vehiculelor este interzisă în zilele pare. Pentru fiecare lună, zilele pare sunt :2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30.
Semnul poate fi adesea însoțit de un panou care marchează începutul, continuare și sfârșitul zonei sale de acțiune. De asemenea, pe panou pot apărea săgeți care au aceeași semnificație. În lipsa prezenței unui astfel de panou, zona de acțiune se oprește la prima intersecție.
De asemenea, există un alt indicator auto de staționare alternantă, dar pentru zilele impare! Cel pentru zile impare este precum un cerc în care este o singură linie verticală tăiată.
La fel cu cazul indicatorului pentru zilele pare, semnul poate fi însoțit de panoul care marchează începutul, sfârșitul și continuarea zilei de acțiune. Spre deosebire de celălalt semn, acesta se aplică în zilele impare, acestea fiind: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31.