Ridichile sunt acele rădăcinoase care oferă o savoare plăcută salatelor sau care pot fi folosite pe post de gustări cu puține calorii, având foarte mulți nutrienți. Acestea ajută la scăderea inflamației și la reducerea colesterolului. Un studiu a arătat chiar că extractul de rădăcină de ridiche are proprietăți în combaterea cancerului. Totuși, ele pot reprezenta un pericol pentru anumite persoane.
Deși aceste legume sunt bogate în nutrienți, ele pot avea efecte secundare, mai ales atunci când sunt consumate crude. Mai exact, acestea pot afecta sănătatea tiroidei noastre.
Legătura cheie dintre ridichi și sănătatea tiroidiană este o substanță naturală găsită în ridichi numită goitrogen. Goitrogenii sunt un grup de compuși care se găsesc în tipuri diferite de legume și fructe, inclusiv broccoli, kale, căpșuni și anumite produse din soia.
Atunci când un aliment bogat în goitrogeni este consumat în formă brută, substanțele chimice goitrogene sunt eliberate. Când mâncăm ridichile crude, ingerăm și acești goitrogeni, conform eatthis.com.
Tiroidele noastre creează două tipuri diferite de hormoni: triiodotironina (cunoscută și sub numele de T3) și tiroxina (T4), care sunt esențiale pentru a ne ajuta să menținem un metabolism sănătos! Dacă tiroida noastră nu funcționează în mod corespunzător, putem să ne confruntăm cu pierderea în greutate sau cu creșterea în greutate, oboseală și vedere încețoșată, dar și alte simptome posibile.
Pentru ca tiroida noastră să funcționeze corect, are nevoie de iod pentru a absorbi și a se transforma în hormonii T3 și T4. Și conform unei lucrări publicate în revista Biochemistry & Pharmacology, goitrogenii (substanța chimică găsită în ridichi) sunt cunoscute că blochează procesul de ajungere a iodului în glanda tiroidă. Cu alte cuvinte, ridichile au potențialul de a ne întrerupe funcția tiroidiană.
Vă recomandăm să citiți și: