Prima pagină » Actualitate » Șoferii pot rămâne fără PERMIS dacă nu fac asta. Puțini se așteptau

Șoferii pot rămâne fără PERMIS dacă nu fac asta. Puțini se așteptau

Șoferii pot rămâne fără PERMIS dacă nu fac asta. Puțini se așteptau
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock

Un proiect de lege care se află acum la Camera Deputaților propune ca șoferii care nu își plătesc amenzile de circulație în termen de 60 de zile să rămână fără permis până în momentul în care le achită.

Inițiatorii proiectului susțin că o asemenea măsură s-ar impune pentru că, în multe cazuri, autoritățile locale nu reușesc să colecteze la bugetul local sumele datorate de șoferii indisciplinați.

„Sunt zeci de milioane care se adună, mai ales la nivelul orașelor mari. Să-i eliminăm pe acei șmecheri din trafic care știu că oricâtă amendă ar primi, nu au nici o problemă și nu vor plăti. Autoritatea publică locală transmite informația către șeful Poliției rutiere, la fel ca atunci când conducătorul auto însumează cele 15 puncte și i se suspendă permisul de conducere. Mecanismul de aici încolo curge în mod similar”, a declarat Laurențiu Leoreanu, inițiator al proiectului.

Primarii sunt de acord cu propunerea

Proiectul de lege îi bucură pe reprezentanții autorităților publice locale, care speră ca acesta să fie adoptat, astfel încât să poată colecta aceste sume la bugetul localităților.

Printre edilii care susțin legea se numără și Horațiu Lazăr, primarul comunei doljene Sadova, care spune că locuitorii comunei au datorii mari la bugetul local din amenzi.

„Sunt foarte mulți rău-platnici în comuna Sadova, având în vedere că de-a lungul timpului procedurile de executare silită, pe care trebuia să le pună în aplicare primăria comunei, n-au fost foarte eficiente. Majoritatea posesorilor de permis n-au și alte bunuri ca rol în proprietate. Este foarte greu să faci executare silită în sensul în care trebuie să forțezi colectarea amenzilor neplătite”, spune edilul, citat de Digi24.

Părerile sunt împărțite în rândul șoferilor. Unii susțin că o asemenea măsură i-ar responsabiliza pe șoferii indisciplinați și ar aduce bani în plus la bugetul local. Alții se opun, însă, susținând că suspendarea permisului este o măsură exagerată.

Polițiștii rutieri au aplicat anul trecut nu mai puțin de 1,7 milioane de amenzi la nivel național, potrivit sursei citate.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și