Câte zile pot fi păstrate sarmalele în frigider? Răspunsul exact la această întrebare depinde în mare măsură de condițiile de depozitare. Esențial este să dați varza la frigider la două ore după ce a fost gătită.
Pentru a prelungi cât mai mult „viața” sarmalelor este necesar să le puneți în recipiente etanșe de mică adâncime sau să le înfășurați etanș cu folie de aluminiu sau folie de plastic.
Varza gătită, depozitată corespunzător, va rezista între 3 și 5 zile la frigider, conform site-ului Still Tasty.
Pentru a prelungi și mai mult termenul de valabilitate al preparatului, cel mai bine este să-l congelați. Congelați sarmalele în recipiente etanș acoperite sau în pungi special concepute pentru congelare sau înfășurați strâns cu folie de aluminiu rezistentă.
Dacă sunt depozitate corespunzător, sarmalele se vor menține la cea mai bună calitate timp de 10 până la 12 luni, dar pot fi păstrate și după acest interval de timp.
Cât mai poate sta preparatul culinar după ce a fost congelată și dezghețat? Ei bine sarmalele decongelate pot fi păstrate încă 3 până la 4 zile la frigider. Dacă au fost băgate direct din congelator în cuptorul cu microunde sau în apă rece, atunci trebuie consumate imediat.
Cât timp pot fi lăsate sarmalele la temperatura camerei? Bacteriile cresc rapid la temperatura camerei. Varza fiartă trebuie aruncată dacă este lăsată afară mai mult de 2 ore la temperatura camerei.
CITEȘTE ȘI: