Avantajele și dezavantajele DIETEI MILITARE. Ce trebuie să mănânci în primele trei zile

Avantajele și dezavantajele DIETEI MILITARE. Ce trebuie să mănânci în primele trei zile
Sursa FOTO: Lyla.ro
Publicat: 27/04/2023, 09:16

Dieta militară, denumită adesea dieta soldatului sau dieta de 3 zile, este un regim alimentar extrem de popular în Statele Unite ale Americii (SUA). Acesta pretinde că te poate ajuta să slăbești până la 4,5 kilograme doar o săptămână.

Dieta militară constă în respectarea unui regim alimentar riguros pe parcursul a trei zile, urmate de patru zile de relaxare, ciclul fiind reluat până când se atinge greutatea dorită.

Se crede că această dietă a fost făcută de nutriționiștii din armata SUA pentru a-i ajuta pe soldați să se pregătească rapid pentru antrenamentele intense.

Dieta militară prevede un plan de mese prestabilit pentru micul dejun, prânz și cină în primele trei zile, fără gustări între mese.

În celelalte patru zile ale săptămânii, dieta militară îndeamnă la menținerea unei diete echilibrate.

În această etapă, aportul total de calorii ajunge la aproximativ 1.100-1.400 de calorii pe zi, transformând-o într-o dietă hipocalorică.

Acest nivel de restricție calorică este mult sub cel recomandat pentru adulți în Ghidurile dietetice americane pentru anii 2020-2025, care indică un minim de 2.200-2.400 de calorii pentru bărbați și 1.600-1.800 de calorii pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani.

Deci, ca în cazul oricărei diete de slăbit, trebuie consultat un medic sau un nutriționist înainte de a efectua aceste modificări, potrivit Webmd.

Deși dieta militară poate părea simplă la început, dacă suferi de afecțiuni cronice sau dezechilibre neidentificate, s-ar putea să întâmpini probleme de sănătate.

În plus, dieta militară nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni cronice ale ficatului, rinichilor, inimii sau cu diabet.

Cum arată o dietă militară esențială

În primele trei zile, dieta militară presupune un consum de aproximativ 1000-1200 de calorii pe zi, împărțit în trei mese principale.

Meniul este foarte specific, iar porțiile sunt controlate cu strictețe.

Acest program alimentar se concentrează pe consumul de proteine, fructe și legume, iar hidratarea este esențială. În această perioadă, se recomandă să se bea cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Meniul dietei militare de 3 zile poate arăta astfel, conform Themilitarydiet.com:

În prima zi, la micul dejun este recomandat să mănânci un grepfrut, o felie de pâine prăjită, două linguri de unt de arahide și o cană de cafea sau ceai cu cofeină.

La prânz este ideal să mănânci măcar 65 de grame de ton, o felie de pâine prăjită și să bei o cană de cafea sau ceai, tot cu cofeină.

Cina poate cuprinde și ceva dulce la final, dar e important să mănânci și puțină carne, deci, 85 de grame de orice tip de carne, o cană de fasole verde, o banană, un măr mic și o cană de înghețată de vanilie.

În a doua zi, micul dejun trebuie să conțină un ou, o felie de pâine prăjită și o banană, iar la prânz ideal ar fi să ai pe masă o cană de brânză de vaci, un ou fiert tare și câțiva biscuiți sărați.

La cină poți servi doi cârnați, desigur, fără chiflă, o cană de broccoli și 65 de grame de morcovi, desigur, ca desert poți mânca înghețată de vanilie sau o banană.

În ziua a treia, micul dejun trebuie să conțină câțiva biscuiți sărați, o felie de brânză cheddar și un măr mic, iar la prânz poți servi un ou fiert tare și o felie de pâine prăjită

La cină, peștele e ideal. Deci, 130 de grame de ton, o banană și 130 de grame de înghețată de vanilie te vor sătura cu siguranță.

Pentru zilele 4-11, cei care adoptă dieta militară au mai multă libertate în alegerea alimentelor, însă se recomandă menținerea unui consum moderat de calorii.

De asemenea, este recomandat evitarea alimentelor nesănătoase.

Persoanele care aleg să țină această dietă trebuie să știe care sunt beneficiile acestui regim. Așadar, beneficiile sunt mai multe, fie că e vorba despre pierderea rapidă a kilogramelor, fie că e vorba despre alimentele accesibile și foarte ușor de preparat.

Planul de masă al dietei militare este simplu și ușor de urmărit.

Alimentele incluse în dietă sunt accesibile și ușor de preparat, făcând dieta atractivă pentru persoanele care doresc o abordare simplă și fără complicații în privința scăderii în greutate.

Majoritatea alimentelor din dieta militară sunt ușor de găsit în supermarket-uri și sunt relativ ieftine.

Avantaje și dezavantaje

Dieta militară poate ajuta la dezvoltarea disciplinei alimentare, deoarece implică restricții stricte și o abordare structurată a mesei și încurajează consumul de apă, care este esențială pentru menținerea sănătății și a pierderii în greutate.

Dieta militară include unele fructe și legume, care sunt bogate în vitamine, minerale și fibre și nu are nevoie de un program intensiv de exerciții fizice pentru a obține rezultate, deși exercițiul moderat este întotdeauna recomandat pentru sănătatea generală.

Pentru unii oameni, dieta militară poate fi un punct de plecare pentru a adopta un stil de viață mai sănătos, încurajându-i să facă alegeri alimentare mai bune pe termen lung.

Deși dieta militară promite rezultate rapide într-un interval scurt de timp, oamenii trebuie să fie informați cu privire la riscurile la care se expun atunci când o adoptă.

Așadar, iată care sunt câteva dintre riscurile dietei militare:

Deși poate oferi rezultate rapide pentru unele persoane, vine și cu potențiale riscuri și dezavantaje. Iată câteva dintre riscurile asociate cu adoptarea dietei militare.

Mulți oameni care pierd rapid în greutate, atunci când se opresc din regimul strict, se întorc la kilogramele pe care le-au avut înainte de a slăbi.

Acest lucru poate fi frustrant și poate avea un impact negativ asupra sănătății în general.

Dieta militară este extrem de restrictivă și nu include o varietate suficientă de alimente. Aceasta poate duce la deficiențe nutriționale, cum ar fi aportul insuficient de vitamine și minerale.

O dietă cu un aport caloric foarte scăzut, precum dieta militară, poate duce la o scădere a metabolismului, iar acest lucru poate face pierderea în greutate mai dificilă pe termen lung și poate duce la o creștere în greutate după încheierea dietei.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medvedev îl amenință pe Trump să nu intervină în războiul din Ucraina, dacă va câștiga...
Alex Bodi a INCENDIAT internetul cu o singură poză! Recunoști personajul notoriu și controversat din...
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru...
Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
"Undă de șoc" înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Răsturnare de situație într-un stat considerat "sigur"...
Vin ninsorile în București. Și chiar mai repede decât ne așteptam, potrivit meteorologilor EaseWeather
Actrița Maria Dinulescu, transformată total! A părăsit România în pandemie și s-a apucat de afaceri...
Regele Felipe al Spaniei, împroşcat cu noroi şi huiduit în timpul vizitei sale în localităţile distruse...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Explozia de pe autostrada A7 i-a luat viața unui muncitor! Mesajul postat de Sorin Grindeanu,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Rezultate preliminare la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, turul al II-lea / Alexandr Stoianoglo conduce,...
Minune a INGINERIEI! Cum a rezistat acest material atât de mult timp?
Anunţ şoc despre BORCEA. Ce a făcut, de fapt, în puşcărie: Îl bătea și pe...
Tragedie cumplită în România. Jurnalista Rodica Sărmaș Furnea a murit într-un accident înfiorător
S-a costumat în Barbie, cu formele la vedere, și mulți au confundat-o cu Bianca Drăgușanu....
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
De ce refuză să își urmeze pasiunea băiatul Oanei Ioniță? Ce spune aceasta despre perioada...
EXCLUSIV! Renumitul fotograf Viorel Belinschi din Moldova, dezamagit de atitudinea lui Culita Sterp: ”A ales...
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
Miranda, luna lui Uranus, ar putea avea un ocean sub suprafața sa, indică un studiu