Prima pagină » Diverse » Europarlamentarul Eugen Tomac cere alocarea de fonduri pentru edificarea unui Muzeu al victimelor dictaturii comuniste din România

Europarlamentarul Eugen Tomac cere alocarea de fonduri pentru edificarea unui Muzeu al victimelor dictaturii comuniste din România

Europarlamentarul Eugen Tomac cere alocarea de fonduri pentru edificarea unui Muzeu al victimelor dictaturii comuniste din România
Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP

Europarlamentarul Eugen Tomac – președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) – cere Guvernului României să aloce fondurile necesare pentru edificarea unui Muzeu al victimelor dictaturii comuniste din România. 

Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste este celebrată pe data de 14 mai a fiecărui an, în amintirea evenimentelor petrecute în noaptea de 14 spre 15 mai 1948, atunci când au fost arestaţi numeroşi tineri, intelectuali, români care s-au opus regimului comunist.

Eugen Tomac notează, în mediul online, că ”sute de mii de români, printre care și Iuliu Maniu, fost prim-ministru al României, au fost victimele unui regim criminal”.

Cer Guvernului alocarea de fonduri pentru edificarea unui Muzeu al victimelor dictaturii comuniste din România! Pe 14 mai este Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Sute de mii de români, printre care și Iuliu Maniu, fost prim-ministru al României, pe care îl omagiem în acest an, au fost victimele unui regim criminal.

La Piteşti, Gherla, Aiud, Târgu Ocna, Sighet, Râmnicu Sărat, Arad, Jilava, Văcăreşti, a fost exterminată intelectualitatea românească din dorinţa de a distruge însuşi sufletul acestui neam. Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au fost martiri ai acestui popor greu încercat de molima comunismului”, scrie Eugen Tomac, președintele PMP.

”Un element simbolic de ruptură faţă de trecut”

Un astfel de muzeu al martirilor care au murit în închisorile comuniste ar fi, precizează Eugen Tomac, ”un far călăuzitor în timp pentru societatea românească”.

Pe de altă parte, edificarea acestui muzeu ar avea și o valoare simbolică incomensurabilă, reprezentând, practic, o ”ruptură față de trecut” în societatea românească, mai precizează Eugen Tomac.

14 mai este momentul cel mai bun în care Puterea politică actuală să decidă alocarea banilor necesari pentru construirea în Bucureşti a unui Muzeu al victimelor dictaturii comuniste care să fie un far călăuzitor în timp pentru societatea românească. Este important să nu uităm marea tragedie naţională, tocmai pentru a nu repeta istoria. Mai ales, acum, într-un moment în care unii vor să readucă în prim-plan tribunalele poporului şi să naţionalizeze pe scară largă avuţia naţională.

Edificarea acestui Muzeu ar contribui la închiderea unei pagini de istorie extrem de triste pentru ţara noastră şi poate ar fi un element simbolic de ruptură faţă de trecut”, încheie președintele PMP.


Citește și:

Alexandru Petrescu, mesaj pentru Clotilde Armand: ”Ai legătura, cu un festival nu se face primăvară!”

EXCLUSIV | Mohammad Murad, audiat în dosarul ”Dan Diaconescu”: ”Nu le cunoșteam pe cele două gemene!”

Disidentul rus Alexei Navalnîi, trimis pentru a 15-a oară la ”IZOLARE”: ”Mă întorc în singurătate”

EXCLUSIV | Viceprimarul Brașovului, despre cenzura impusă de USR: ”Oare ce le mai ascunde primarul Allen Coliban brașovenilor?”

VIDEO | Mohammad Murad, pe litoral, după ce a fost citat ca martor în dosarul lui Dan Diaconescu: ”Sunt băiat bun, i-am împrumutat o mașină”

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele