Tot mai multe companii, peste tot în lume, conștientizează beneficiile mașinilor electrice în scopuri comerciale și adoptă o flotă electrică pentru afacerile lor. Mașinile cu motoare clasice sunt schimbate cu vehicule cu motoare electrice datorită numeroaselor avantaje pe care acestea le aduc. Iată, în continuare, trei dintre principalele beneficii ale utilizării mașinilor electrice pentru business.
Toți cumpărătorii de combustibil au observat scumpiri succesive în ultimii ani, chiar dacă prețul petrolului este în scădere, nivelul taxelor menținând întotdeauna prețurile ridicate. Autovehiculele electrificate au un foarte mare potențial de reducere a costurilor cu combustibilul, motoarele electrice fiind mult mai eficiente decât cele cu combustie internă. În timp ce mașinile echipate cu motoare clasice folosesc pentru deplasare energia obținută din combustia internă provenită din arderea combustibilului, autovehiculele electrice se deplasează doar prin energia stocată, ceea ce presupune și pierderi reduse de energie în sistem. În timp ce un motor termic utilizează eficient, în medie, aproximativ 20% din energia stocată în combustibil, un motor electrificat are o eficiență de peste 70%. Producătorul auto Ford, a lansat, de exemplu, recent, prima sa autoutilitară full-electrică, special destinată afacerilor – modelul Ford E-Transit. Bateria acestei mașini oferă o impresionantă autonomie de până la 317 km, cu o singură încărcare.
Sistemul adiministrativ din România, la fel ca cel din multe alte țări, susține financiar achiziția mașinilor electrice, pentru a o facilita și a o încuraja. Costul de achiziție al mașinilor electrice este în general mai mare decât cel al variantelor diesel și pe benzină, dar cu ajutorul stimultentelor de la stat, situația se îmbunătățește considerabil. Trebuie să amintim aici și fiabilitatea în ansamblu a mașinilor electrice, precum și pe cea a pieselor ce contribuie, de asemenea, la reducerea cheltuielilor cu mentenanța. În același timp, sistemul administrativ din România asigură reduceri la plata taxelor și impozitelor pentru mașinile electrice, dar și la parcarea acestora în localitățile de pe teritoriul său. O altă modalitate prin care se pot face economii cu ajutorul mașinilor electrice este reclama gratuită care se poate obține prin colantarea mașinii. Fie că mașinile electrice se utilizează ca mașini de companii pentru angajați, fie în cadrul flotei de afaceri, beneficiile sunt unele de necontestat.
Pentru că nu produc emisii, mașinile electrice reprezintă mijloace de transport care nu poluează. În condițiile în care sustenbilitatea este pe buzele tuturor companiilor la nivel internațional, iar nevoia de protecție a mediului este tot mai importantă în toată lumea, mașinile electrice au câștigat o importanță foarte mare pentru afaceri. Schimbările climatice din ultimii ani produc o îngrijorare tot mai mare, iar proprietarii de afaceri, indiferent de mărimea acestora, se orientează din ce în ce mai mult către soluții, echipamente și mașini de tip eco-friendly. Astfel, trecerea de la mașini clasice la unele electrice reprezintă o schimbare majoră și benefică nu doar pentru afaceri, cât și pentru mediul încojurător. Revenind la exemplul nostru de autoutilitară full-electrică, Ford E-Transit, potrivit producătorului său, această mașină a fost special construită pentru a ajuta afacerile să își atingă nivelul de sustenabilitate dorit fără a face compromisuri cu privire la capacitate, capabilitate sau versatilitate. Disponibil în 25 de configurații diferite, noul E-Transit poate răspunde cu succes, oricărei solicitări de business.