VIDEO | Cori Grămescu, la podcast-ul Altceva, despre cât și cum să ne antrenăm la sală ori acasă: „Un singur lucru contează…”

Publicat: 27/05/2023, 21:00

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA de sâmbătă, 27 mai. Cunoscutul coach de lifestyle și nutriție a oferit sfaturi prețioase despre cum putem să facem antrenamente cardio în mod corect. Urmărește podcastul integral cu Cori Grămescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

„Pentru această tipologie, recomandarea pentru sănătate este de 150 de minute de activitate fizică viguroasă pe săptămână. Tipuri diferite de mișcare. Cresc pulsul. Valoarea noastră de repaus e 50-70. Dacă ajungem la 110-130, în funcție de vârstă, suntem într-o zonă de efort confortabil.

La ce ne uităm? Mers alert, vâslit, cardio, clase de aerobic.

Asta e partea de componentă cardiovasculară, pentru sănătatea inimii și metabolismul glucidic. Avem nevoie de mușchi, lucrăm pe grupe, corect, aplicat, exerciții scurte și intense.

A treia componentă ține de mobilitate, ne uită sfântul cu fundul pe scaun la birou. Nu știu cine lucrează 8 ore pe zi… Automat digestia se strică și ea.

Avem nevoie ca o dată pe săptămână să întindem pielea pe măgar. Să facem pilates, orice ne ajută să eliberăm articulațiile de presiuni.

În funcție de timp, de exemplu clientele mele rezistă foarte bine la sesiuni de 30 de minute de sport pe zi. 30 de minute de sport sunt ceva ce poți considera o constantă în viața ta.

Este mai bine să facem sport în prima parte a zilei, când avem mai multă energie, dar în realitate contează să-l facem constant. Nu la 12 noaptea, dar în principiu să facem sport constant.

Dacă avem luxul intervalului, e mai bine să facem dimineața. Un singur lucru contează: E foarte important să prioritizăm forma corectă de execuție”, a declarat Cori Grămescu.

Cori Grămescu: „Dacă vrei picioare frumoase, nu trebuie să te unduiești toată!”

„Trebuie să învățăm mișcările corect de la instructori care știu ce vorbesc, să lăsăm deoparte fitnessul de Instagram, fitnessul bun este plictisitor, boring, este ceva ce nu arată sexy.

Dacă vrei picioare frumoase, nu trebuie să te unduiești toată la sala de sport. Trebuie să lucrăm corect. Să lucrăm corpul corect.

Recomandări pentru cei care vor să înceapă să facă sport

Dacă lucrează în cadru organizat, puțini oameni au instructor privat, cei mai mulți oameni merg la sală. Să aleagă programe de începători, tu trebuie să atingi niște obiective de biomecanică, să corelezi mișcarea cu respirația, cum țin spatele, cum îmi încordez abdomenul.

Aș obliga sălile de fitness să aibă programe pentru începători. La fosta mea sală am implementat regula ca toate clientele noi să treacă prin programul de începători.

Le explicam că e mai bine așa, e mai sănătos pentru tine, du-te la clasele de începători. E foarte important. Dacă nu avem sală, există foarte multe aplicații pe internet, de la companiile mari producătoare de echipamente, multe programe pentru începători.

Să introducă obligatoriu zile de odihnă și perioade de antrenament pentru cardio”, a spus Cori Grămescu.

Cori Grămescu: „În America merg pe jos, nu am mașină”

„Eu am predat toată viața mea pilates. Puteam să fac 7-8 ore de pilates. Mă puneai să alerg, vai de capul meu. Sunt unii oameni care arată bine când fac sport. Eu nu sunt unul dintre ei. Zici efectiv că sunt scăpată din flăcările Iadului. Dar… de fiecare dată când fac cardio, mă simt mult mai bine.

Ceva ce fac foarte des în America, eu nu am mașină acolo, merg foarte mult pe jos.

Dacă mergi alert 30 de minute pe zi…Un pas în care nu poți să vorbești la telefon. Trebuie să nu pot susține o conversație fără să gâfâi. E una din cele mai bune activități prin care ne putem autoevalua”, a încheiat coach-ul de lifestyle și nutriție, în cadrul podcast-ului Altceva.

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 19:00.

Unul dintre cei mai cunoscuți coach de lifestyle și nutriție, Cori Grămescu s-a stabilit de doi ani în America. În ultima perioadă, ea a creat noi planuri nutriționale, inclusiv cu profesori de la Harvard, lucrează constant la dezvoltarea unor strategii sănătoase și eficiente de slăbire în care se regăsesc atât suportul pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, cât și suportul emoțional necesar pentru vindecarea relației cu propria persoană și propriul corp.

În acest sens, a construit un site dedicat comunității – Yummdiet.com – la care au acces toți cei care doresc să își schimbe stilul de viață. Atunci când a creat platforma de diete personalizate yummdiet a vrut să existe o soluție reală, bazată pe știință, pentru slăbire sănătoasă.

De altfel, Cori Grămescu lansează la Editura Boolzone cartea “Vindecarea relației cu mâncarea și cu propriul corp”. Aceasta este prima carte din România care se lansează împreună cu un cerc de suport. Toți cei care achiziționează cartea, primesc acces în comunitatea de suport, acolo unde Cori Grămescu va fi alaturi de toți cititorii cărții pentru a-i ajuta în procesul de schimbare.

“Am pus în această comunitate de suport experiența mea de 17 ani cu grupuri de femei care doresc să facă o schimbare în bine în viața lor” a declarat Cori Grămescu.

Urmărește podcastul integral cu Cori Grămescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Primele estimări ale votului de la alegerile prezidențiale. Au apărut date despre cum ar fi...
De ce Klaus Iohannis nu a mai oferit declarații după ce a votat. Care ar...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Povestea controversată a primului președinte din istoria României post-comuniste. Protejat al Anei Pauker, fiul de...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Sondaj Exclusiv Antena 3 CNN. Primele date despre ce au votat românii. 29% spun că...
Ipoteză surprinzătoare a unui analist german: Racheta căzută la Dnipro nu conținea explozibili. „Este o...
Motivul pentru care Elena Ceaușescu a fost poreclită „Păsărica”. De ce i se spunea așa
Câte tipuri de AVC există. Cum s-a produs cel care l-a răpus pe Gabriel Cotabiță!...
Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Prezenţa la vot în rândul bucureştenilor
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Secțiile de votare din București pentru prezidențiale și referendum 2024: Cum vezi online lista și...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Ceaușescu la vânătoare de mufloni: „A fost un adevărat infern”